Γιάννης Οικονόμου: Ποιος είναι ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

γιάννης-οικονόμου-ποιος-είναι-ο-νέος-κ-1266300

Χρέη Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Ιωάννης Οικονόμου μετά τον μίνι ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση

Η δεύτερη μεγάλη είδηση του ανασχηματισμού στον οποίο προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (μετά από την αναβάθμιση του Άκη Σκέρτσου) αφορά στον Ιωάννη Οικονόμου ο οποίος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Ιωάννης Οικονόμου, ο οποίος έχει διατελέσει και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη -αν και αρχικά καταγόταν πολιτικά από το καραμανλικό στρατόπεδο- εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019, είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μιλά Αγγλικά.

Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Από το Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και από τη θέση αυτή προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων που ενίσχυσαν την προστασία του καταναλωτή στη χώρα μας (γραμμή παραπόνων 1520, ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για προστασία από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, νόμος για την προστασία καταναλωτών στις τραπεζικές συναλλαγές). Από το 2013 έως το 2015 ήταν επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.).

Από τον Ιανουάριο του 2016 έως και τον Ιανουάριο του 2017 διετέλεσε Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιανουάριο του 2017 ορίστηκε Σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ για θέματα καταναλωτή. Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Γεωπόνος σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες. Δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας τροφίμων.

One thought on “Γιάννης Οικονόμου: Ποιος είναι ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

  1. Ο/Η Κακαντράκια εισασταν μια ζωή, μπράβο στο Μητσοτακη που σας ξεσκέπασε και σας ξευτιλιζει ! λέει:

    Άλλο ένα ……αριστο σούργελο προστέθηκε στη μαφιόζικη παρέα του κρητικού σκουπιδιού. Άλλο ένα παχουλό μισθό για ένα ακόμα λαμόγιο. Και σείς ( ο πιο μαλακας και ηλιθιος λαός στο κόσμο περιμένετε το βοσκό να σας ξαναβάλει στη …στάνη και να σηκώστε το μανίκι να σας …μπολιάσει!!! . Φτου σας κρητικά κακαντράκια και ……….καπετάνιοι της πεντάρας, ευτυχώς και …………..προστατεύετε το μέλλον των κοπελιών σας γιατί έχετε ….μουστάκια !!! Τελικά ο μητσοτακης σας πήρε χαμπάρι πως ειστε δειλοί, κακομοίρηδες, μίζεροι και κιοτηδες και σας χορεύει σαν μαϊμούδες στο ταψί, μπράβο του, δεν το χα μα από δω και μετά και γώ μαζί του !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook