Γιάννης Κυριακάκης: Η τηλεκπαίδευση έχει χρεοκοπήσει – Κίνδυνος να χαθεί η χρονιά

γιάννης-κυριακάκης-η-τηλεκπαίδευση-έ-1138293

Στον Zarpa Radio 89,6 και την Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης. Ο κ. Κυριακάκης χαρακτήρισε την τηλεκπαίδευση χρεοκοπημένη στα μάτια γονέων και μαθητών και επεσήμανε ότι είναι ακατάλληλη για παιδιά μικρής ηλικίας:

«Στα μάτια των εκπαιδευτικών, των οικογενειών και των μαθητών η τηλεκπαίδευση έχει χρεοκοπήσει. Δεν  ισχυρίζομαι ότι είναι για πέταμα, είναι ένα επικουρικό εργαλείο για να προσεγγίζουν οι μαθητές έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών. Αλλά είναι μια μορφή εκπαίδευσης που βολεύει για σεμινάρια επιχειρήσεων ή για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Για μικρά παιδιά που πρέπει να κοινωνικοποιηθούν, να ενταχθούν σε ομάδες, να εμπνευστούν από τον δάσκαλό τους, δεν βολεύει καθόλου. Και σήμερα σε κείμενα της ΕΕ, η δια ζώσης εκπαίδευση χαρακτηρίζεται ξεπερασμένη, ότι νοσεί και πεθαίνει και ότι θα έρθει η τηλεκπαίδευση να λύσει τα προβλήματα», είπε ο κ. Κυριακάκης.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να χαθεί ολόκληρο το εκπαιδευτικό έτος:

«Κινδυνεύουμε να χαθεί ολόκληρη η χρονιά. Πολλοί συνάδελφοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη και αγόρασαν εξοπλισμό. Δεν είχαμε ποτέ επιμόρφωση και ξαφνικά μας είπαν «κόψτε τον λαιμό σας». Αλλά όπως και να έχει, το υπουργείο δεν μπορεί να πει στα παιδιά ότι όλα διδάχθηκαν κανονικά. Δεν έχει βγει η ύλη, θα πρέπει να περικοπεί ύλη στο τέλος, θα πρέπει να δει τι θα κάνει με τις πανελλήνιες. Δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα και να θεωρεί ότι από το τηλέφωνο έμαθε ο άλλος μαθηματικά

Από το τηλέφωνο, μιας φαίνεται ότι πολλοί μαθητές παρακολουθούν την τηλεκπαίδευση από τα κινητά τους:

«Εμένα που είμαι σε επαρχιακό σχολείο, το 80% των παιδιών μπαίνουν από κινητό. Αλλά μπορεί επί έξι ώρες να παρακολουθεί ένα παιδί το μάθημα; Υπάρχει και εγκύκλιος που λέει ότι μπορεί να παρακολουθεί μέσω σταθερού τηλεφώνου, να ακούει. Είναι δυνατόν να διδάξουν συνάδελφοι φυσική ή μαθηματικά μέσω σταθερού τηλεφώνου;» αναρωτήθηκε ο κ. Κυριακάκης.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ επεσήμανε ότι ο κορονοϊός δεν αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε στα σχολεία, ενώ τόνισε ότι τα τμήματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα Χανιά, είναι τελικά λιγότερα από όσα υπήρχαν πέρσι:

«Γιατροί είχαν πει ότι χρειάζονταν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Τις τελευταίες μέρες πριν κλείσουμε, εμφανίστηκαν κρούσματα σε σχολεία. Προσπαθούσαν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν τεστ και δεν τους έκανε κανείς. Τα παιδιά, σε κάποια ο ΕΟΔΥ έλεγε να κάτσουν στο σπίτι, σε άλλα μπορεί να είχε η μητέρα πυρετό και τα παιδιά της πήγαιναν σχολείο. Ούτε προσωπικό καθαριότητας πήραν παραπάνω, ούτε εκπαιδευτικούς για να σπάσουν τα τμήματα. Τραγελαφικές καταστάσεις», τόνισε ο κ. Κυριακάκης. Και συνέχισε:

«Στα Χανιά φέτος έχουμε λιγότερα τμήματα από πέρσι. Η οδηγία του υπουργείου ήταν να μη σπάσουν τμήματα πουθενά, αν δεν υπήρχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Δηλαδή, σαν να μην υπάρχει η πανδημία. Υπήρχαν άδειες αίθουσες σε σχολεία των Χανίων, είχαμε 27ρια τμήματα και η Δ/νση δευτεροβάθμιας έλεγε  «όχι». Οι άνθρωποι ζουν αλλού, δεν έχουν καταλάβει τίποτα ή όλα τα κοιτάζουν σαν να είναι κόστος.»

Και έκλεισε, λέγοντας ότι «Μπορούσαμε να παριστάνουμε ότι διδάσκουμε, αλλά θέλουμε, ακόμα και με κίνδυνο για την υγεία μας, να ανοίξουν τα σχολεία για να μορφωθούν τα παιδιά μας.»

zarpanews.gr

7 thoughts on “Γιάννης Κυριακάκης: Η τηλεκπαίδευση έχει χρεοκοπήσει – Κίνδυνος να χαθεί η χρονιά

  1. ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΥΓΚΑ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΡΓΙΕΣ (ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΓΙΑ) ΚΑΙ ΗΜΙΑΡΓΙΕΣ ΜΟΥΓΚΑ
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ (ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ) ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΜΟΥΓΚΑ
    ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ
    <>

    1. Ειδες εσυ μια καρασταση που δεν εγινες κι εσυ εκπαιδευτικος να καααααααααααααααααααααθεσαι;;;μα οταν σου λεγε η μανα σου να στρώτωσεις τον γκολο σου εσυ τριγυρναγες στα μπιλιαρδα στου θαναση!!!Την επαθες φιλε μου,τρεχα τωρα να γλυφεις κατουρημενες ποδιες για 480 ευρω το μηνα…

      1. ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕ MASTER, ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΣΘΟ 2500 €.
        ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑΙΖΩ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ

  2. Πρόεδρε σε ευχαριστούμε που θεωρείς ότι η εργασία μας πέρυσι για περισσότερο από 60 μέρες και φέτος για 15 (μέχρι τώρα) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για πέταμα. Σε ευχαριστούμε επίσης για τη γνώμη που εκφράζεις ως ειδικός στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και το αν ενδείκνυται (εν μέσω μάλιστα πανδημίας) για τα παιδιά μας.

    Εκτίθεται και απλά δεν το καταλαβαίνεις. Βρίσκεις βέβαια μικρόφωνο χωρίς αντίλογο και επιδιδεσαι στους γνωστούς αριστεροχαρουμενους (χωρίς κόστος) λαικιστικους λεονταρισμους.

    Μήπως να το πάρεις και λίγο αλλιώς γιατί δεν έχεις καλή «πρόσφυρση» που λέει και στο σχετικό video που κυκλοφορούν οι μαθητές μας

  3. Δηλαδη να καταργησουμε τις αργιες ετσι; Και τις εκλογες και τις συνελευσεις και ολα; Να βγαινουμε απο το σπιτι μοναχα για δουλεια με σκυφτο το κεφαλι για να τα βαλουμε ολα μετα μαζι στον Κ!»»ο μας!

    ΥΓ. Αμα παιρνεις 2500 (χαχαχα γελοιος, ας ελεγες 2000) τοτε εισαι στους χαιδεμενους της κοινωνιας! Τι φορους κτλ; Δεν ξερεις τι πανε να πουν αυτα. Αλλα μιας και το φερε η κουβεντα τι ακριβως εξαγουμε με τοση επιτυχια; ΗΛΙΘΙΟΥΣ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook