Γιάννης Κεφαλογιάννης: Τάχιστα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κρήτη

γιάννης-κεφαλογιάννης-τάχιστα-οι-δια-1133418

Στο Zarpa Radio 89,6 και τους Ευτυχία Πενταράκη και Γιώργο Κολομπάκη μίλησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Ο κ. Κεφαλογιάννης επιθεωρούσε τις καταστροφές στα Μάλια, συμμετέχοντας στο κυβερνητικό κλιμάκιο που νωρίτερα είχε βρεθεί στην Περιφέρεια Κρήτης για να ενημερωθεί για την κατάσταση και δήλωσε ότι οι διαδικασίες θα είναι πολύ γρήγορες:

«Όπως δήλωσα και στη σύσκεψη, οι μηχανικοί του υπουργείου τις επόμενες ώρες θα έρθουν να καταγράψουν τις ζημιές τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο οικιών και επιχειρήσεων, σε συνεργασία  την περιφέρεια και τους δήμους που έχουν πληγεί. Έχουμε δει εικόνες καταστροφών σε οικίες, θα δούμε και τις υπόλοιπες περιοχές σε Χερσόνησο και Μυλοπόταμο. Το κλιμάκιο ήρθε με εντολή Πρωθυπουργού, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες τάχιστα για να αποκατασταθούν οι ζημιές.»

Επίσης ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει και ανακήρυξη περιοχών στην Κρήτη ως πλημμυρόπληκτων, αφού κηρυχθούν και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης:

«Έχει γίνει το αίτημα από την Περιφέρεια να κηρυχτούν περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα υιοθετηθεί από το υπουργείο εσωτερικών, ενώ στη συνέχει θα προωθήσουμε ΚΥΑ από το δικό μας υπουργείο υποδομών ώστε να κηρυχθούν και πλημμυρόπληκτες. Οι ενέργειες θα είναι άμεσες, και θα βοηθήσουμε και τους δήμους με τα τεχνικά δελτία ώστε να γίνουν οι αποκαταστάσεις.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook