Γιάννης Γιαννακάκης: «Το ψηφοδέλτιο του Σημανδηράκη δεν έχει «μουτζούρες»»

γιάννης-γιαννακάκης-το-ψηφοδέλτιο-τ-858152

Στο πλευρό του Παναγιώτη Σημανδηράκη θα είναι στις δημοτικές εκλογές ο Γιάννης Γιαννακάκης. Ο μουσικός και καθηγητής μουσικής με πλούσια παρουσία σε πολιτιστικές και εθελοντικές δράσεις στα Χανιά βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής πίσω από το μικρόφωνο του SUPER FM 89.6 στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά και πήρε θέση για την επερχόμενη εκλογική διαδικασία.

Πήρε την απόφαση να συμμετάσχει για πρώτη φορά στα κοινά, με την αυτοδιοικητική κίνηση «Για τα Χανιά» αφού όπως ανέφερε, «η αυτοδιοίκηση βοηθά την καθημερινότητά μας, είναι ευκαιρία να συμβάλουμε περισσότερο σε αυτό το κομμάτι»

«Η απόφαση να κατέβει κάποιος στην πολιτική προϋποθέτει ότι έχει λάβει υπόψιν τις δύσκολες αποφάσεις που αναμένονται, ότι κάποτε θα αναγκαστεί να μαλώσει, να «σπάσει μερικά αυγά». Στην ομάδα του Παναγιώτη Σημανδηράκη εμπλέκονται άνθρωποι που δεν έχουν δει από μέσα τα του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως δεν σημαίνει οτι είναι αμέτοχοι. Όλοι τους είναι ικανοί και υποψιασμένοι να διαχειριστούν τις καταστάσεις».

«Η κίνηση του Παναγιώτη Σημανδηράκη είναι μια νέα αυτοδιοικητική κατάσταση, δεν είναι νοοτροπία κομματικής βάσης. Τα μηνύματα του κόσμου είναι πολύ θετικά και αισιόδοξα. Υπάρχει εμπιστοσύνη σε αυτή την κίνηση. Σε επίπεδο προσώπων όλα τα ψηφοδέλτια έχουν προσωπικότητες που μπορούν να κάνουν την αλλαγή. Όμως το δικό μας δεν έχει «μουτζούρες».

«Με τρομοκρατεί η ιδέα να περάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια με την ίδιο νοοτροπία. Πριν 20 χρόνια καμάρωνα για τα Χανιά ότι είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Πλέον, δεν μπορώ να πω το ίδιο. Νομίζουμε ότι είμαστε η ομορφότερη πόλη του κόσμου και ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα για αυτό. Για να αλλάξουμε όμως, θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, όχι επειδή κάποιος είναι κουμπάρος, καλό παιδί ή μας έχει βοηθήσει»

Για την ομάδα του Παναγιώτη Σημανδηράκη είπε:

«Για τα δικά μου μέτρα ο Παναγιώτης Σημανδηράκης είναι ο ιδανικός επικεφαλής. Αυτό το αντιλαμβανόμαστε από τα κριτήρια που είχε για να φτιάξει την ομάδα του. Από την εμπειρία του στην Περιφέρεια, αλλά και από το όραμά του για το αύριο της πόλης, έχει καταφέρει να συνθέσει μια ομάδα του αύριο, έχει βάλει κάποιους κανόνες που έχει κρατήσει μέχρι και σήμερα, εμπνέοντας όλους εμάς να δουλέψουμε.

«Για να μπεις στην πολιτική, να φύγεις από την ιδέα «κάνω μια δράση» και να γίνει «αναλαμβάνω την ευθύνη να την υλοποιήσω ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου», πρέπει να έχεις τη σιγουριά ότι κάποιος μπορεί να την κάνει πράξη. Αν η ομάδα που επιλέξουν οι Χανιώτες έχει ως βασικό κίνητρο την προσφορά και την συνεννόηση, τα πράγματα θα προχωρήσουν θετικά.

Ως παράδειγμα αναφέρθηκε στην δράση των Passepartout που έδωσε ένα κοινωνικό μήνυμα, αφού ήταν μια αφορμή να δουν οι Χανιώτες πώς είναι μια άδεια πλατεία Δικαστηρίων, πέρα από τα καλλιτεχνικά στοιχεία.

Για την «κουλτούρα της αισθητικής» σχολίασε:

«Η αισθητική δεν είναι μόνο ευθύνη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και κάθε πολίτη. Ευθύνη του συμβουλίου είναι να βρει τρόπους να την διορθώσει, να τιμωρήσει αν χρειαστεί, αλλά και να προτείνει κάτι καινούριο. Έχουμε για παράδειγμα δίπλα μας το Πολυτεχνείο, μία σχολή αρχιτεκτονικής και δεν την αξιοποιούμε για μια πιο όμορφη πόλη. Τα παγκάκια και οι στάσεις των λεωφορείων είναι όπως πριν από 20 χρόνια.

Οι περισσότεροι Χανιώτες δεν νιώθουν πια περήφανοι για την πόλη. Άλλες πόλεις δίπλα μας κάνουν άλματα τα τελευταία χρόνια κι εμείς μένουμε στάσιμοι. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις αρχές οτι μπορεί να γίνει η αλλαγή. Το γεγονός οτι δεν είμαστε μέλη της πολιτικής ελίτ ή κάποιας παρέας που κάνει κουμάντο, είναι μία ασφάλεια για τον πολίτη.»

Για την ποιότητα του δημοτικού συμβουλίου:

Είναι καιρός να αλλάξει αυτό. Παρόμοιες κινήσεις δεν θα είχαν την ίδια τύχη στο παρελθόν. Δεν θα είχαν βρεθεί αυτοί οι άνθρωποι σε δημοτική κίνηση σε άλλη εποχή. Η εποχή είναι τώρα αρκετά ώριμη για αυτές τις φωνές.

Για τα ανεξάρτητα τοπικά συμβούλια:

Κατεβάζουμε μόνο στα Χανιά. Στις υπόλοιπες κοινότητες οι κάτοικοι ξέρουν πολύ καλά ποιοι δουλεύουν σωστά και γνωρίζουν ποιους θέλουν δίπλα τους την επόμενη ημέρα.

zarpanews.gr

One thought on “Γιάννης Γιαννακάκης: «Το ψηφοδέλτιο του Σημανδηράκη δεν έχει «μουτζούρες»»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook