Γιάννης Απέργης: «Στο σχολείο ούρησαν στην τσάντα μου επειδή είμαι Αλβανός»

γιάννης-απέργης-στο-σχολείο-ούρησαν-1192379

Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» βρέθηκε ο ηθοποιός Γιάννης Απέργης. Ο ηθοποιός ο οποίος τη φετινή χρονιά συμμετέχει στην σειρά του Ant1 «Παρουσιάστε!» μίλησε μεταξύ άλλων στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα για τα δύσκολα παιδικά χρόνια λόγω της καταγωγής του.

«Έχω καταγωγή από το Αργυρόκαστρο, είμαι Αλβανός. Ήρθα στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1995, ήμουν 5 χρονών» ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Απέργης.

«Στην αρχή μας έλεγαν “έχουμε σπίτι” και όταν τους λέγαμε ότι είμαστε από την Αλβανία μας έλεγαν δυστυχώς το δώσαμε. Για μία εβδομάδα μέναμε σε παγκάκια, στο Μετς» πρόσθεσε στην συνέχεια ο Γιάννης Απέργης.

Ο Γιάννης Απέργης στην συνέχεια θυμήθηκε ένα περιστατικό από το δημοτικό όταν και ήρθε αντιμέτωπος με το ρατσισμό. «Στην Α΄ Δημοτικού ούρησαν στην τσάντα μου. Δεν την ακούμπησα. Η μητέρα μου φοβόταν, γιατί όταν πήγαινε στο σχολείο ερχόντουσαν και άλλες μαμάδες. Τους μάζευε η δασκάλα και πάντα θα έφταιγε ένα Αλβανάκι, ένα ξένο. Και έλεγαν “να μαζέψετε τον Γιάννη γιατί μέρα θα καταλήξει στην φυλακή”. Αυτό μου έχει μείνει.

Μας έλεγε πολλές φορές “δεν φταίτε εσείς, φταίει το σύστημα” που μας έχει όλους μαζί. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός είναι ακόμα εκεί. Όταν πήγα για να δώσουμε μια παράσταση, της έδωσα προσκλήσεις να έρθει στο θέατρο να με δει. Ακόμα έρχεται…». 

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook