Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ο Έλληνας ήρωας που έτρωγε από τα σκουπίδια» γράφει η Bild

γιάννης-αντετοκούνμπο-ο-έλληνας-ήρω-1524279

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί τον απόλυτο σταρ του Eurobasket και οδηγεί την Εθνική μας στα προημιτελικά της διοργάνωσης. H Eλλάδα πλέον θα κοντραριστεί αύριο με την διοργανώτρια Γερμανία (21:30, 13 Αυγούστου) με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά.

Όπως είναι φυσικό οι Γερμανοί ασχολούνται με τον Γιάννη και εκτός από τον τρόπο που ελπίζουν να βρουν για να τον σταματήσουν τα ΜΜΕ κάνουν αφιερώματα στην ζωή του Greek Freak. Η γερμανική Bild ξεχώρισε ιστορίες της παιδικής του ηλικίας, χαρακτηρίζοντας τον ως Έλληνα ήρωα.

«Σαν παιδί και σαν έφηβος ήταν άπορος. Τα χρήματα δεν έφταναν, άρα ο Γιάννης μαζί με τα αδέρφια του πουλούσαν γυαλιά ηλίου, ρολόγια και CD στους δρόμους της Αθήνας. Έψαχναν να φάνε στα σκουπίδια. Όλοι στην Ελλάδα ελπίζουν ότι θα τους φέρει το χρυσό στο Eurobasket για πρώτη φορά μετά το 2005. Αυτό θα ήταν τελικά το αίσιο τέλος της οικογένειας με το παράξενο όνομα», αναφέρουν οι Γερμανοί στο κείμενο τους για τον άνθρωπο που ονειρεύεται να οδηγήσει την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

O Έλληνας σταρ ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή του, δούλεψε, δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στις δυνατότητες του και πλέον είναι ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη

«Κάποιες μέρες δεν υπήρχαν χρήματα για φαγητό» μεταφέρει ο Γερμανός αρθρογράφος τα λεγόμενα του Αντετοκούνμπο στο περιοδικό Time. Τότε τα αδέρφια έπρεπε να ψάξουν κάτι να φάνε σε κάδους σκουπιδιών. Εκτός από τη φτώχεια, υπήρχε και ο φόβος απέλασης.

«Πηγαίναμε για ύπνο με το φόβο μήπως ξυπνήσουμε και οι γονείς μας δεν ήταν πια εκεί. Η αστυνομία θα μπορούσε να τους απελάσει ανά πάσα στιγμή», διηγείται ο Γιάννης στο περιοδικό.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook