Γιάννα Αγγελοπούλου: «Έβαλα τα κλάματα όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν με έβαλε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ»

Πιο αποκαλυπτική από ποτέ ήταν η Γιάννα Αγγελοπούλου στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο Άλλος». Η επιχειρηματίας σε μια εξομολόγηση καρδιάς μίλησε για την προσωπική της ζωή, για τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της και αποκάλυψε πως είναι «λίγο τρελογιαγιά».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της περιέγραψε τα συναισθήματά της και την απογοήτευση που ένιωσε όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης της ανακοίνωσε ότι δεν θα την έβαζε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα όπως είπε, την έκανε να βάλει τα κλάματα.

Η επαφή της με την πολιτική

Μιλώντας για το ξεκίνημά της και την ενασχόλησή της με τα κοινά λέει πως όλα για εκείνη ξεκίνησαν το 1986. «Η Αθήνα με νέφος, τότε γίνονταν και συγκρούσεις μεταξύ των κομμάτων, προσπαθώ να μπω υποψήφια δημοτική σύμβουλος για τον Δήμο της Αθήνας, τότε κατέβαινε ο Έβερτ ο γνωστός “μπουλντόζας”». «Προσπαθώ να βρω άκρη, ήταν τότε επικεφαλής του κόμματος ο πατέρας του Κυριάκου (Μητσοτάκη), ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τέλος πάντων, δεν έβρισκα ραντεβού, δεν μου έδινε και κανείς σημασία, αφίσες δεν είχα κολλήσει στους δρόμους… Για να μην τα πολυλογώ, βρήκα την άκρη και του λέω “δώστε μου μια ευκαιρία να βγω και ν’ αποδείξω. Όπως μου είπε εκ των υστέρων είχε πει στον Έβερτ “βάλε πολλές γυναίκες” – τώρα αυτό δεν ξέρω αν είναι θετικό ή αρνητικό, είναι μια άλλη κουβέντα. Με βάζει ο Έβερτ, βγαίνω. Κι ο Έβερτ μου λέει “είσαι και ωραία γυναίκα θα σε βάλω γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου”».

Η επόμενη συνάντηση με τον Μιλτιάδη Έβερτ έγινε με την ίδια να του λέει: «Δεν μου δίνετε μια θέση να δουλέψω;» και τον τότε δήμαρχο Αθηναίων να της απαντά «“σε ποια θέση;”. Λέω ακούμε πως τα σχολεία έχουν πρόβλημα. Εντάξει λέει θα στο δώσω. Αυτό με έκανε να με πιστέψει ο κόσμος και να με εκλέξει βουλευτή Α’ Αθηνών».

«Περνάνε λίγο τα χρόνια, ετοιμαζόμαστε για εκλογές και επειδή είχα γνωρίσει κόσμο νόμιζα θα με έβαζαν υποψήφια στην Α’ Αθηνών και με καλεί ο Μητσοτάκης και μου λέει “είσαι μικρή, δεν μπορώ να σε βάλω. Προηγούνται άλλοι με μεγαλύτερη προϋπηρεσία στο κόμμα”. Τότε άρχισα να κλαίω κι αυτή ήταν η πρώτη μου μεγάλη απογοήτευση», κατέληξε η Γιάννα Αγγελοπούλου μιλώντας σχετικά για την επαφή της με την πολιτική.

Μπορώ να συμμαχήσω με τον διάβολο αρκεί να βγει η δουλειά
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. «Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές δεν έχω συναίσθηση κινδύνου. Μου έλεγε ο άνδρας μου “κουράζεσαι” το ένα, το άλλο. Όταν αναλαμβάνω κάτι έχω το δέος ότι κάποιος μου το εμπιστεύθηκε. Στην αρχή έχω πάρα πολύ άγχος. Τώρα, στην προσπάθεια του ’20-’21 το άγχος μου ήταν εποικοδομητικό. Τότε δεν ήταν. Βέβαια, έγιναν τα πράγματα, αλλά από την άλλη το πλήρωσα με την υγεία μου. Βέβαια είχα άγχος, αλλά πια εκεί τα δίνω όλα. Χτυπάω πόρτες για να επιτευχθεί ο στόχος. Μιλάμε για συμμαχίες… Μπορώ να συμμαχήσω και με τον διάβολο αρκεί να γίνει η δουλειά και θα κάνω τα πάντα».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μάλιστα καταλάβαμε, συμαχισες με τους Ρομα να παρελάσουν με το Ντάτσουν και τα καρπούζια στους πρώτους………. ….Ολυμπιακούς αγώνες γιατί νοιωθεις ότι είναι συγγενείς σου και ετσι ρεζιλεψες την χώρα με τα φτηνό τσιφτετέλια σου, τους γυφτους και τα καρπούζια ! Τώρα γλυφεις για πολιτική καρέκλα το γιο αυτουνού που έγλυφες τότε, μια ερώτηση :
    Δεν βαρέθηκες το γλύψιμο από την μια γενιά στην άλλη ?? Αξιοπρέπεια και γνώσεις εαυτόν μαντάμ, αν έχεις ποτέ ακούσει για τους αρχαίους ημων προγόνων ! Να χαίρεσαι τα παιδιά και τα εγγόνια σου αλλά μην περιμένεις ότι οι Έλληνες εχουνε την οποιαδήποτε συμπάθεια στα όσα εχεις κάνει μέχρι στιγμή για τη χώρα ! Άλλη βοήθεια από σένα δεν χρειαζωμαστε, θα ……….σωθούμε μόνοι μας ! Μην χάσεις τη αξιοπρέπεια που σου έχει μείνει τώρα στα γηρατειά !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ