Γιαγιά Ιωάννας: «Έπαιζε παιχνίδι στο κινητό και της προκαλούσε πρόβλημα» – Παρέμβαση εισαγγελέα για τα αδέλφια της νεκρής

γιαγιά-ιωάννας-έπαιζε-παιχνίδι-στο-κ-1228395

Στην αποκάλυψη ότι η 11χρονη Ιωάννα έπαιζε κάποιο παιχνίδι στο κινητό της, το οποίο πιθανόν να της δημιουργούσε πίεση και προβλήματα, προέβη, μιλώντας στο zarpanews.gr και την Ευτυχία Πενταράκη, η γιαγιά του άτυχου κοριτσιού.

Η ηλικιωμένη Χανιώτισσα ανέφερε ότι η ίδια η εγγονή της, της είχε πει ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, χωρίς όμως να προλάβει να της εξηγήσει περισσότερα: 

«Είδα την Ιωάννα προσωπικά το Πάσχα, όταν πήγα να δω τα παιδιά για να τα φιλέψω, να τα πάρω στην εκκλησία. Της είχα πει ότι αν εχει κάποιο πρόβλημα, δεν υπάρχει καλύτερη λύση από το να το πει στη μαμά ή στη γιαγιά ή και στη δασκάλα ακόμα. Και μου λέει η Ιωάννα: «Δεν μπορώ να το πω στη μαμά μου.» Της πρότεινα, αν δεν μπορεί να το πει στη μαμά, ας το πει σε μένα. Αλλά δεν μου είπε τίποτα. «Δεν μπορώ να μιλήσω», είπε.

Αν μπορούσα να συζητήσω μαζί της ήσυχα ένα μισάωρο, ίσως και να μου έλεγε κάτι. Αλλά δε με άφηνε η μάνα της. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα και ξέρω ότι έπαιζε κάποιο παιχνίδι στο κινητό όπου ίσως της ζητούσαν να κάνει κάτι. Αυτή έκλεινε την πόρτα και καθόταν μέσα να παίξει. Το είχα πει και στη νύφη μου (σ.σ τη μητέρα της Ιωάννας) να το προσέξει. Γι’ αυτό θέλω να βρουν το κινητό της, πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε, θα φανούν πολλά αν βρεθεί.»

Η Χανιώτισσα υποστήριξε ακόμα, ότι το 11χρονο κορίτσι είχε τάσεις πανικού και ότι χρειάστηκε αρκετές φορές να φύγει εσπευσμένα από το σχολείο:

«Από το σχολείο την έπαιρναν τηλέφωνο (σ.σ. τη μητέρα) τα μεσημέρια και πήγαινε η μικρή στο σπίτι γιατί δεν αισθανόταν καλά και πάθαινε τάσεις πανικού. Ρωτήστε και τον διευθυντή του σχολείου. Εμένα μου το είχε πει πριν μήνες μια δασκάλα. Και το συζήτησα αυτό με τη νύφη μου. Και η απάντηση ήταν ότι την πήγε στον γιατρό και ότι οι εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα. Είναι, λέει, της εφηβείας.»

Η γιαγιά της Ιωάννας τόνισε επίσης, ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών:

«Εμείς την επιμέλεια έπρεπε να την είχαμε πάρει αλλά λόγω κορονοϊού σταμάτησε η διαδικασία αυτή γιατί έκλεισαν τα δικαστήρια. Περιμένω τον δικηγόρο μου να μου δώσει το ΟΚ και θα προχωρήσουμε, θα ζητήσουμε την επιμέλεια. Στον γιο μου το έλεγα, να κάνει υπομονή να ανοίξουν τα δικαστήρια και θα πάμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αρχικά για τον γιο μου, αλλιώς θα ζητήσουμε να την αναλάβουμε εγώ κι άνδρας μου.»

Στην ερώτηση, σε ποια συναισθηματική κατάσταση είναι η ίδια μετά τον θάνατο της εγγονής της, η γιαγιά της Ιωάννας δήλωσε συντετριμμένη. Ταυτόχρονα όμως κατηγόρησε και τη μητέρα της μικρής για τη στάση που έχει τηρήσει μετά την τραγωδία, με αλλεπάλληλες δηλώσεις σε ΜΜΕ, οι οποίες, όπως υποστήριξε, σπιλώνουν τον γιο της και πατέρα της Ιωάννας:

«Την ώρα που την είχανε μέσα, είπα «να με είχαν εμένα». Όχι το παιδί, ας πέθαινα εγώ. Είχε ψηλώσει το κοριτσάκι μου, είχε ομορφύνει, ήμασταν τόσο αγαπημένοι, τόσο καλά μαζί και μας το στερήσαν αυτό το πράγμα. Και φταίει αυτή. Ο άνδρας μου είναι με καρδιά και ήταν να μπει στο χειρουργείο, αλλά μάλλον θα μπει στον τάφο, έτσι που λαλεί η νύφη μου. Να σταματήσει τα ψέματα πρέπει. Ο γιος μου έχει να πλησιάσει τα παιδιά του 18 μήνες τώρα. Πώς γίνεται να φταίει αν τα παιδιά δεν είναι καλά;»

Στο μεταξύ οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση συνεχίζονται, καθώς το Σάββατο, τα δύο αδέλφια της Ιωάννας, 7 και 9 ετών, μεταφέρθηκαν για ψυχιατρική εξέταση συνοδευόμενα από την άλλη γιαγιά τους, στο πλαίσιο διενέργειας κοινωνικής έρευνας από την Πρόνοια έπειτα από εισαγγελική εντολή. 

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

3 thoughts on “Γιαγιά Ιωάννας: «Έπαιζε παιχνίδι στο κινητό και της προκαλούσε πρόβλημα» – Παρέμβαση εισαγγελέα για τα αδέλφια της νεκρής

  1. Σαν να προσπαθούν και οι δύο οικογένειες εξ Ουκρανίας..και εκ Κρήτης(!) να βγάλουν την ρετσινιά της αυτοχειρίας του αδικοχαμένου κοριτσιού από..πάνω τους!
    Τι φοβερό ζευγάρι αλήθεια….και πόσο «πετυχημένοι»γονείς ήταν…Και άλλοι άνθρωποι που έχουν και θέλουν να προσφέρουν σε παιδιά τα καλύτερα να μην μπορούν να κάνουν παιδί….Τα βλέπει άραγε ο «Τρισμέγιστος»αυτά????

  2. Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει.
    Εσείς κυρία,που βλέπατε τον γιο σας που κρασοπινε και κατέληξε να χτυπήσει δασκάλα κτλ κτλ τι κάνατε όταν έπρεπε; Αναφέρομαι να τον αποτρέψετε να κάνει απεξάρτηση και να ζητήσετε από ειδικούς βοήθεια να μη χαλάσει την οικογένειά του.
    Έπειτα, γιατί θέλετε επιμέλεια όταν διώξατε την μάνα με τα άλλα δύο παιδιά της; Επειδή έγινε αυτό με την Ιωάννα;
    Εσείς «γιαγιά» μόνο Πάσχα φιλευετε τα εγγόνια σας και τα ρωτάτε τι έχουν και πώς περνάνε;
    Εφόσον κυρία γιαγιά κρίνατε ότι το κορίτσι έχει πρόβλημα, τι κάνατε γι’αυτό;

    Μόνο επιμέλεια θέλετε ,για εκδίκηση;

    Κοιτάξετε πρώτα να μαζέψετε τον γιο σας ,που όταν πινει κάποιος δε ξέρει που πάει και που βρίσκεται και όχι να μεγαλώσει παιδιά δε μπορεί ,ούτε τρόπους κοινωνικής συμπεριφοράς ξεχνάει!
    Αυτό θέλετε;
    Τα παιδιά θέλουν τη ΜΑΝΑ τους! Όποια και αν είναι!
    Αν η μάνα δικαστεί για αμέλεια, ίσως καταλήξουν τα παιδιά σε άλλα χέρια..
    Εύχομαι όμως ,όχι στα δικά σας!
    Διότι και εσείς ξέρατε ότι το κορίτσι είχε ψυχολογικά και δεν κάνατε τίποτα να το βοηθήσετε με ειδικούς!

    Καλή σας ημέρα και καλή δύναμη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook