Για τοπικά lockdown μόνο για ανεμβολίαστους έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης | Video

για-τοπικά-lockdown-μόνο-για-ανεμβολίαστους-έ-1166968

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, σημείωσε ότι «είναι καλό να συνειδητοποιήσουμε ότι αν έχουμε έξαρση της πανδημίας, θα έχουμε πρόβλημα. Αν επιβεβαιωθούν κάποιες από τις οριακές προβλέψεις των επιστημόνων για 15.000-20.000 κρούσματα την ημέρα, θεωρείτε ότι ο τουρισμός θα εξακολουθεί να πηγαίνει καλά;».

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια οριακή γραμμή και ότι από τη δική μας συμπεριφορά θα εξαρτηθεί το μέλλον μας. «Εάν η πανδημία ξεφύγει, πέραν της προφανούς συνέπειας στην υγεία των ανθρώπων, θα υπάρχει μια προφανής επίδραση στην οικονομία και μάλιστα σε μια στιγμή που πάει καλά», υποστήριξε.

Ακόμα, ο υπουργός Ανάπτυξης… ξόρκισε το ενδεχόμενο γενικού lockdown αλλά προανήγγειλε τοπικά lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους. «Αν βαθύνει η πανδημία, μέτρα τύπου γενικής καραντίνας δε θα ληφθούν μόνο για έναν λόγο. Διότι πλέον υπάρχουν οι εμβολιασμένοι, τους οποίους δεν έχουμε δικαίωμα να περιορίσουμε. Ακόμα και στα τοπικά lockdown, θα ακολουθηθεί η ίδια αρχή. Οι εμβολιασμένοι δεν μπορούν να περιοριστούν, αφού δεν κινδυνεύουν», ανέφερε.

Όσον αφορά τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ευνοεί την εκκλησία σε σχέση με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τους εμβολιασμούς, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ούτε στο λιανικό εμπόριο υπάρχει απαγόρευση να μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι ούτε στις εκκλησίες. Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του εστιατορίου και της εκκλησίας ή του λιανικού εμπορίου είναι ότι στα εστιατόρια όταν κάθεσαι να φας, βγάζεις τη μάσκα. Έτσι, η διασπορά σε περίπτωση που είσαι ασυμπτωματικός είναι επί 1.000», τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί η εκκλησία να απολογείται για το κάθε μέλος της που εκφέρει απόψεις κατά των εμβολίων.

«Η μεγαλύτερη ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων -και γι’ αυτό κατηγορώ τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ- είναι σε αυτές τις οριακές στιγμές που ζει η πατρίδα μας να το παίζουν σε δύο βάρκες. Η δυνατότητα του εκάστοτε υπουργού υγείας, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, να εφαρμόζει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε κάποια κατηγορία εργαζομένων ή πολιτών είναι μια νομοθετική πρόβλεψη που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 με υπουργό Υγείας τον κ. Ξανθό και τότε είχε προβάλει ως επιχείρημα την επανεμφάνιση της ιλαράς», ανέφερε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, ανέφερε πως «αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγηθεί στον υπουργό Υγείας και για άλλους κλάδους, προφανώς θα τη θεσπίσουμε».

3 thoughts on “Για τοπικά lockdown μόνο για ανεμβολίαστους έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook