Για τον αθλητισμό έγραψαν οι μαθητές των ΕΠΑΛ στις πανελλήνιες εξετάσεις – Δείτε τις απαντήσεις από το φροντιστήριο «Μεθοδικό»

για-τον-αθλητισμό-έγραψαν-οι-μαθητές-τ-1237427

Αρκετά βατά και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες κρίνονται τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Τα θέματα που τέθηκαν στους μαθητές πήγαζαν από την επικαιρότητα, αφού τους ζήτησαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τον αθλητισμό και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στη σύγχρονη εποχή.  Ενδείξεις από την επικαιρότητα η επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά τένις του Roland Garros και το Euro 2020 που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως επισήμαναν οι φιλόλογοι του Μεθοδικού Φανή Τζορμπατζάκη και Νάνσυ Μουστεράκη, ήταν η πρώτη χρονιά με το καινούριο θέματα και υπήρχαν δύο ζητούμενα στην έκθεση, σε σχέση με το ένα που υπήρχε άλλες χρονιές:

«Έχουν συμβεί πολλά στον χώρο του αθλητισμού τον τελευταίο καιρό, ενώ στην επικαιρότητα είναι και οι κρίσεις που περνά ο αθλητισμός. Αυτά πραγματεύονταν και τα δύο κείμενα, κυρίως το λογοτεχνικό. Μετέφερε μηνύματα που σε βοηθούν γενικότερα στη ζωή σου.

Χρειαζόταν προσοχή στην περίληψη, αφού έπρεπε να εστιάσεις στο θέμα του κειμένου. Είναι πολύ κατανοητό, όμως χρειαζόταν προσοχή στην αποτύπωση των μηνυμάτων του.

Τα καλά προετοιμασμένα παιδιά μπορούσαν να γράψουν αρκετά καλά. Οι ασκήσεις ήταν πολύ βοηθητικές και κατανοητές, όπως και το θέμα της έκθεσης, που ζητούσε λίγες λέξεις (200-250), οπότε όσα έγραφαν τα παιδιά θα έπρεπε να είναι συμπυκνωμένα και επαρκή.»

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας στα ΕΠΑΛ εδώ

Ικανοποιημένος από το γραπτό του ο Γιάννης, που έχει σαν στόχο τη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης:

«Τα θέματα ήταν μια χαρά, περιμέναμε κάτι τέτοιο και το συζητούσαμε με την καθηγήτριά μας τις τελευταίες ημέρες, οπότε είχαμε κάνει καλή προετοιμασία. Τα ερωτήματα ήταν κατανοητά και δεν υπήρχαν παγίδες, αφού όλα τα θέματα ήταν εντάξει.»methodiko

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook