Για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ συζητά την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων – Δείτε το συμφωνητικό που έχει προταθεί

για-το-οικόπεδο-της-αβεα-συζητά-την-τετ-1092773

Για τις 15:30 την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με θέματα την κύρωση του συμφωνητικού μεταξύ του Δήμου Χανίων και της εταιρίας «Κρητικά Ακίνητα», με το οποίο το οικόπεδο, ιδιοκτησίας της τελευταίας, (πρώην ΑΒΕΑ) θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου, ενώ το τίμημα της απαλλοτρίωσης ορίζεται με συμβιβαστικό τρόπο.

Επίσης, θα συζητηθεί η δωρεά 400.000 ευρώ από την ιδιοκτήτρια εταιρία «Επενδυτική Χανίων» που είναι κύρια όμορου ακινήτου με εκείνο της ΑΒΕΑ, προς τον Δήμο.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη, παρέπεμψε το θέμα στο Συμβούλιο ως κατεπείγον.

Η απόφαση για τον συμβιβασμό, αν φυσικά κυρωθεί, ουσιαστικά θα βάλει τέλος στη μακροχρόνια διελκυστίνδα μεταξύ του Δήμου Χανίων και της ιδιοκτήτριας εταιρίας, καθορίζοντας ένα συμβιβαστικό τίμημα που θα καταβληθεί για την απαλλοτρίωση.

Η λογική πίσω από τον συμβιβασμό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες με δικαστικές προσφυγές εκ μέρους της εταιρίας, εάν προχωρούσε διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

Το συμφωνητικό που έχει προταθεί αναφέρει συνολικό τίμημα 4.940.000 ευρώ, ενώ έχει λάβει και τη γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων του Δήμου, ότι είναι νόμιμο.

Μπορείτε να δείτε το συμφωνητικό ΕΔΩ.

Στο οικόπεδο σχεδιάζεται να λειτουργήσει πάρκινγκ, όπως επίσης αθλητική εγκατάσταση και χώρος πρασίνου.

zarpanews.gr

6 thoughts on “Για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ συζητά την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων – Δείτε το συμφωνητικό που έχει προταθεί

  1. Φυσικα και να παλεψουμε για δημοσιους ελευθερους χωρους. Αλλα 5 εκατομμυρια για ενα χωραφι; (Προφανως και η αξια του θα ηταν αυτη μιλαμε για ακινητο φιλετο – κ λιγα ειναι). Αραγε αυτα τα 5εκ δε μπορουσαν να πανε για την αναπλαση του Μαρκοπουλου; Δε μπορουσαν να πανε στην ολοκληρωση του ερειπιου που προοριζεται για βιβλιοθηκη; Δε θα μπορουσαν να μοιραστουν ωστε να αναβαθμιστουν παρκα κτλ ειτε στη Χαλεπα ειτε στη Σουδα ειτε στη Νεα χωρα;
    Και φυσικα χωραφι θα παραμεινει, γιατι για να αξιοποιηθει και να γινει παρκινγκ και τα λοιποα μπορει να θελει τουλαχιστον αλλο ενα..
    Καλοδεχουμενο θα ειναι.. Αλλα αυτη τη στιγμη, αυτα τα λεφτα θα μπορουσαν να πανε σε πολυ πιο σημαντικα σημεια και εργα!

  2. Με τι καμινάδες τι θα γίνει ?
    Θα τις διατηρήσουν και συντηρήσουν, ώς δείγμα της μεταποιητικής βιομηχανίας, περασμένων χρόνων ?
    Ή θ α τις καταστρέψουν, ό[ως κάνουν πάντα οι ανεγκέφαλοι, που κατέχουν θέσεις αλλά όχι Ιστορική συνείδηση?

  3. Καστελιανε! Βλέπω να πηγαίνεις φυλακή για αυτό το οικόπεδο! Τι 5 εκατομμύρια ρε κουμπάρε? Γήπεδα στο βοριά μπροστά στη θάλασσα? Καλά στα είπε ο βαμβουκας…

  4. Προφανώς το να αγοράσει ο δήμος ένα ακίνητο με 5 εκατομμύρια ευρό από την εταιρία κρητικά ακίνητα της τράπεζας Χανίων το κάνει για να ξελασπώσει-ενισχύσει την ίδια την τράπεζα. Με τους πολεοδομικούς περιορισμούς και τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης να τρέχουν δεν θα μπορούσε να πουληθεί ποτέ στην εμπορική του αξία(5 εκ.). Ο μεν Βαμβουκάς ήθελε να άρει τους περιορισμούς για να μπορεί η τράπεζα να το πουλήσει σε κάποιο ιδιώτη ενώ μεν Σημαντηράκης θα πληρώσει με τα χρήματα του ΄ίδιου του δήμου την τράπεζα. Και οι δύο κοιτάνε πρώτα το συμφέρων της τράπεζας. Δυστυχώς οι κάτοικοι της Νέας Χώρας μάλλον δεν τα έχουν πάρει πρέφα όλα τα παραπάνω για να στηρίζουν ακόμη τον κ. δήμαρχο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook