Για θέματα της Κρήτης συζήτησε ο Αρναουτάκης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

για-θέματα-της-κρήτης-συζήτησε-ο-αρναο-984409

Μεγάλο καλώδιο, δασικοί χάρτες, διαχείριση Απορριμμάτων και χωροταξία ήταν τα θέματα που έθεσε για την Κρήτη ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης στην τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στα γραφεία της, στην Αθήνα.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ παραβρέθηκε και ο Υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, στον οποίο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί το έργο της μεγάλης ενεργειακής διασύνδεσης της Κρήτης (μεγάλο καλώδιο).

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε πως για την Κρήτη είναι σημαντικό ζήτημα η μεγάλη διασύνδεση και η ικανοποίηση των αιτημάτων που έχει διατυπώσει ο Δήμος Μαλεβιζίου για τη Δαμάστα και την ευρύτερη περιοχή και τα οποία υποστηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης.

Παράλληλα, ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε πως για την Περιφέρεια Κρήτης είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν εφεδρικά συστήματα ρευματοδότησης του νησιού για το επόμενο καλοκαίρι, σημειώνοντας πως το σύστημα επαρκεί αλλά σε επίπεδο πρόληψης, στόχος θα πρέπει να είναι να καλυφθεί κάθε ενδεχόμενο υπερκατανάλωσης.

Ακόμα ο Περιφερειάρχης έδωσε βαρύτητα τόσο στο θέμα των δασικών χαρτών, όσο και στα ζητήματα των έργων διαχείρισης απορριμμάτων και των χωροταξικών ζητημάτων της Κρήτης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook