Για πρώτη φορά στα Χανιά η δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής WeGoSTEM

για-πρώτη-φορά-στα-χανιά-η-δράση-εκπαιδ-882032

Η ρομποτική ομάδα Κουρήτες του Πολυτεχνείου Κρήτης και το Πρότυπο Κέντρο Ρομποτικής και Τεχνολογίας MakerLab ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν για πρώτη φορά σε μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης δημοτικών σχολείων των Χανίων μια μοναδική εμπειρία εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες και τον κόσμο της ρομποτικής μέσα από το πρόγραμμα WeGoSTEM.

Στα Χανιά διεξάγεται στο διάστημα από 29 Οκτωβρίου 2019 έως και 1 Νοεμβρίου 2019 στο χώρο του Γλωσσικού Κέντρου του Πολυτεχνείου Κρήτης, και ώρες 9 π.μ.–1 μ.μ.

Συμμετέχουν 192 μαθητές από επτά (7) Δημοτικά Σχολεία του Νομού Χανίων. Έτσι ο Νομός Χανίων γίνεται  ο δεύτερος νομός, μετά το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, στον οποίο μαθητές και μαθήτριες 5ης και 6ης Δημοτικού θα φτιάξουν σε 2 διδακτικές ώρες το πρώτο τους ρομπότ με ανοιχτές τεχνολογίες!

Το πρόγραμμα WeGoSTEM ξεκίνησε το 2017 στο Βέλγιο με σκοπό να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών προς τον ψηφιακό αλφαβητισμό μέσα από ένα δίωρο εργαστήριο κατασκευής εντός απλού ρομπότ που ζωγραφίζει χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά υλικά και λογισμικό που παρέχονται στα παιδιά χωρίς κόστος.

Ενταγμένη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ρομποτικής, η δράση αυτή λαμβάνει χώρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας στα τέλη Οκτωβρίου 2019.

Με το WeGoSTEM Greece,  στην Ευρώπη όπου μαθητές 5ης και 6ης Δημοτικού έχουν την ευκαιρία για 2 διδακτικές ώρες να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ρομποτικό μηχανισμό με χρήση εξολοκλήρου ανοιχτών τεχνολογιών!

Οι πόρτες του Πολυτεχνείου θα ανοίξουν στις 29 Οκτωβρίου και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την 1η Νοεμβρίου. Μέσα στο διάστημα αυτό αναμένονται να προσέλθουν 9 Δημοτικά Σχολεία.

zarpanews.gr

 

One thought on “Για πρώτη φορά στα Χανιά η δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής WeGoSTEM

  1. Συγχαρητήρια !
    Εκτιμώ ότι ήδη ερευνάται η δυνατότητα δημιουργίας ετησίων προγραμμάτων διδασκαλίας νέας τεχνολογίας σε Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια με την συμμετοχή και την εποπτεία του Πολυτεχνείου !
    Επειδή μόνον έτσι θα έχομε πραγματική και ουσιαστική σύνδεση του Πολυτεχνείου Κρήτης με την τοπική κοινωνία .
    Καλή Αρχή και ακόμα καλύτερη συνέχεια !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook