Για ποιους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έρχεται πρόστιμο

για-ποιους-ιδιοκτήτες-αυτοκινήτων-έρ-1063176

Η ΕΑΕΕ απαιτεί την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης και την επιβολή των προστίμων.

Πάνω από 600.000 είναι τα ανασφάλιστα οχήματα σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής ασφάλισης αυτοκινήτων κ. Δημήτρης Ζορμπάς. Ειδικότερα όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής ασφάλισης αυτοκινήτων το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2020 έχει διαπιστωθεί ότι έχουν βρεθεί πάνω από 291.000 ανασφάλιστα οχήματα ενώ για στην διετία 2018 – 2020 με αναγωγές επί των ασφαλισμένων οχημάτων ο αριθμός τους ξεπερνά τις 600.000 μονάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων είναι ένα κοινωνικό και οικονομικό θέμα που πρέπει να επιλυθεί οριστικά καθώς η νομοθεσία υπάρχει αλλά εδώ και περίπου 2 χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί διασταύρωση στοιχείων!

Τα μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος εκτιμούν ότι οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται αδιάλειπτα και να επιβάλλονται άμεσα οι ποινές και τα πρόστιμα που ορίζει η νομοθεσία όπως ακριβώς συμβαίνει και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Παράλληλα ο κ. Ζορμπάς δημοσιοποίησε και κάποια στοιχεία σύμφωνα με τα οποία επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το κόστος ασφάλισης των οχημάτων είναι πολύ μικρότερο από το κόστος των ζημιών που προκύπτει στις εν λόγω περιοχές.

Χαρακτηριστικά επισημαίνει ότι το βασικό ασφάλιστρο για τις ζημιές στο σύνολο της χώρας, διαμορφώνεται στα 94 ευρώ ενώ ανά νομό κυμαίνεται από 34 έως και 126 ευρώ.

newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook