Για όλα φταίει ο…Τσίπρας! «Λευκή πετσέτα» της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς!

για-όλα-φταίει-οτσίπρας-λευκή-πετσέ-1164915

Ο πρωθυπουργός κόβει τη συναίνεση, ακόμα και τη συζήτηση με την αξιωματική αντιπολίτευση, σε όλα τα θέματα, όπως προανήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ!

Μπορεί στο «δια ταύτα», που ήταν και το ζητούμενο, να μην έβγαλε τίποτε η κουβέντα της Δευτέρας στην «Ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή, όσους όμως την παρακολουθήσαμε μας έκανε σοφότερους σε πολλά πράγματα.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι δυστυχώς η κυβέρνηση πετάει «λευκή πετσέτα» στο θέμα των εμβολιασμών, επιλέγοντας -χωρίς βεβαίως να το ομολογεί- να πετύχει η χώρα την ανοσία της κοινότητας μέσω της νόσησης του ποσοστού που δεν εμβολιάζεται, , παρότι αυτό σημαίνει περισσότερους νεκρούς!

Ακόμα και η υποχρεωτικότητα που παρουσιάστηκε ως πανάκεια για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, εγκαταλείφθηκε και επισήμως τη Δευτέρα από τον πρωθυπουργό, καθώς μετά τους υγειονομικούς θα έπρεπε να αγγίξει την εκλογική πελατεία της κυβέρνησης, όπως τους κληρικούς, τους στρατιωτικούς κοκ.

Ταυτόχρονα, εξαφανίστηκαν και όλοι εκείνοι οι υγειονομικοί, οι πολιτικοί κοκ, που ζητούσαν υποχρεωτικότητα, δείχνοντας ότι για πολλούς πραγματικά πρωτεύον δεν είναι η υπεράσπιση της υγείας, αλλά κινούνται με βάση τις πολιτικές σκοπιμότητες.

Υπάρχουν, όμως και άλλα συμπεράσματα-σημειώνουμε μόνο ορισμένα από αυτά:

– Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν καμία ευθύνη για την αποτυχημένη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, μετά το πρώτο τρίμηνο της εκδήλωσής της. Για όλα φταίει ο …Τσίπρας, που πήρε τη θέση του …Χατζηπετρή, όπως βεβαίως υπάρχει και η ατομική ευθύνη-και μόνο. Για όλα φταίει αυτός που δεν πηγαίνει να εμβολιαστεί, η κυβέρνηση έχει συμμετοχή μόνο εάν τα πράγματα καλά, οπότε και πρέπει να πάρει τα εύσημα!

– Ο εμβολιασμός ή όχι των βουλευτών είναι θέμα μόνο εάν δεν έχει εμβολιαστεί ο Παύλος Πολάκης. Εφόσον εμβολιάστηκε, το θέμα φεύγει από την ατζέντα! Πολύ περισσότερο που μεταξύ των ανεμβολίαστων βουλευτών φέρεται να είναι και μια –τουλάχιστον- βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας!

– Η «λίστα Πέτσα» ήταν λίστα της κυβέρνησης, λίστα για την ακρίβεια του μεγάρου Μαξίμου. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να ενημερώνει υπεύθυνα τη Βουλή και να λέει ότι χρήματα πήραν όλα τα μέσα ενημέρωσης, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Ούτε μπορεί να λέει ότι μπορεί να δόθηκαν χρήματα σε μέσα που προπαγάνδιζαν τον …αντιεμβολιασμό, αλλά τους έβαλε πρόστιμα το…ΕΣΡ! (Το γεγονός και μόνο ότι τίποτε από τα παραπάνω δεν έπαιξε σε κανένα δελτίο ειδήσεων, δείχνει ίσως πολλά).

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και πολλά ακόμα παρόμοια συμπεράσματα από τη συζήτηση της Δευτέρας στην «Ώρα του πρωθυπουργού». Το κυρίαρχο όμως συμπέρασμα είναι ότι ο πρωθυπουργός εφαρμόζοντας απόλυτα αυτό που δήλωσε από το βήμα της ΔΕΘ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, όχι απλώς δεν επιδιώκει συναίνεση με την αξιωματική αντιπολίτευση ακόμα και στα μείζονα θέματα, όπως είναι η εξωτερική πολιτική και η πανδημία, αλλά ούτε καν συζητά μαζί της. Το κλίμα που δημιουργεί είναι τοξικό και –λυπούμαστε που το λέμε- θα το πληρώσει η χώρα!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook