Για «λαθρομεταναστευτικό» ζήτημα μιλά ο Άδωνις | Video

για-λαθρομεταναστευτικό-ζήτημα-μι-931353

Για κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά μίλησε ο… υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Μπορεί η Χρυσή Αυγή να αποτελεί σκοτεινό παρελθόν για τη Βουλή, ωστόσο η ρητορική της περί «λαθρομεταναστών» έχει για τα καλά εγκατασταθεί στο «γαλάζιο» λεξιλόγιο, όπως απέδειξε για ακόμη μια φορά ο «συνήθης ύποπτος» Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας, λοιπόν, το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στο προσφυγικό, χαρακτηρίζοντάς το ως «λαθρομεταναστευτικό» ζήτημα,  ενώ έκανε λόγο για «μαζικές απελάσεις στην Τουρκία», σημειώνοντας ότι η Άγκυρα είναι υποχρεωμένη να τους πάρει.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η διαδικασία μετά τη ψήφιση του νόμου Χρυσοχοΐδη θα έχει ως εξής: όταν φτάνει η βάρκα και πιάνουν αυτούς τους ανθρώπους, εντός τριών ημερών θα βγαίνει η πρώτη απόφαση που θα διαχωρίζει εάν ανήκουν στο υψηλό προσφυγικό προφίλ ή στο χαμηλό. Όσοι έχουν υψηλό προσφυγικό προφίλ, δηλαδή περίπου το 7%, θα πηγαίνουν σε ανοιχτά κέντρα και θα συνεχίζουν τη διαδικασία για να χαρακτηριστούν πρόσφυγες. Όσοι έχουν χαμηλό μεταναστευτικό προφίλ, δηλαδή το 93%, θα μπαίνουν σε κλειστού τύπου κέντρα, θα μένουν για έξι μήνες για να τελειώσει η διαδικασία του πρώτου και του δεύτερου βαθμού του αιτήματος και μετά θα στέλνονται πίσω στην Τουρκία».

Στο ερώτημα για το πού θα δημιουργηθούν τα «κλειστού τύπου κέντρα», απάντησε ορθά-κοφτά: «Στα νησιά».

Το σχετικό απόσπασμα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook