Για δεύτερη ημέρα η «Μπάρμπαρα» στα Χανιά – Ποια σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα – Συνεχής ενημέρωση

για-δεύτερη-ημέρα-η-μπάρμπαρα-στα-χα-1623468

Κλειστά καθιστά για δεύτερη ημέρα τα σχολεία σε πολλές περιοχές του νομού η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που πλήττει τα Χανιά. Τα φαινόμενα προβλέπεται ότι θα ενταθούν τις επόμενες ώρες για τον λόγο αυτό, οι δήμοι πήραν την απόφαση να κρατήσουν κλειστά σχολικές μονάδες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τα σχολεία που θα είναι κλειστά σήμερα Τρίτη στον νομό Χανίων είναι:

  • το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Κατοχωρίου Κεραμειών του Δήμου Χανίων
  • όλα τα σχολεία του Δήμου Καντάνου-Σελίνου
  • όλα τα σχολεία του δήμου Αποκορώνου
  • το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Έλους Κισάμου και το (ΕΠΑ.Λ.) «Ειρηναίος Γαλανάκης»
  • Δημοτικό και νηπιαγωγείο Ασκύφου
  • Γυμνάσιο και Λύκειο Χ. Σφακίων
  • Το δημοτικό σχολείο Σκινέ-Φουρνέ στον Δήμο Πλατανιά 

Ακολουθούν οι αποφάσεις – ανακοινώσεις των Δήμων για το κλείσιμο των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Δήμος Χανίων

Παρατείνεται και για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και του Νηπιαγωγείου Κεραμειών, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που συνεχίζει να επελαύνει στην περιοχή και δυσχεραίνει τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σε συνεχή επιφυλακή και ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται και οι Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ το Καταφύγιο Αστέγων του Δήμου Χανίων (Κύπρου και Θεσσαλονίκης 1), θα παραμείνει ανοιχτό όλο το 24ωρο, για τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται παράλληλα, ότι τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) σε Σπλάντζια και Νέα Χώρα, θα παραμένουν ανοιχτά έως και Τετάρτη 08/02, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα, διαθέτοντας κλιματιζόμενες αίθουσες και ζεστά ροφήματα για όλους τους συμπολίτες μας.

Δήμος Καντάνου-Σελίνου

Με την σύμφωνη γνώμη των Αντιδημάρχων του Δήμου, την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023.

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένων των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Barbara»

Η χιονόπτωση καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων από και προς τα σχολεία.

Επίσης σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, θα πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών για την αποφυγή ατυχημάτων.

Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων-κηδεμόνων, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023».

Ανακοίνωση Δήμου Αποκορώνου

Κλειστά όλα τα σχολεία  και αύριο 07-02-2023 στον Δήμο Αποκορώνου


Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, παρατείνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και για σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη

 

Δήμος Κισάμου

«Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει ότι, η λειτουργία του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Έλους αναστέλλεται και για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να ενταθούν, στην εν λόγω περιοχή, τις επόμενες ώρες».

Με δεδομένο την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών ο Δήμος Κισσάμου ενημερώνει ότι, αναστέλλεται η λειτουργία του Επαγγελματικού Λυκείου Κισσάμου (ΕΠΑ.Λ.) ¨Ειρηναίος Γαλανάκης¨ για σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω αδυναμίας πραγματοποίησης των εργαστηριακών μαθημάτων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook