Γερμανικό «άδειασμα» σε Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει ελληνικό αίτημα για κυρώσεις κατά Τουρκίας

γερμανικό-άδειασμα-σε-μητσοτάκη-δε-1120104

Η καγκελαρία ή ο κ. Πέτσας λένε ψέματα για τις κυρώσεις;

Τις ώρες που το Oruc Reis κινείται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και έχει ποντίσει καλώδια, η ελληνική κυβέρνηση -διά του Στέλιου Πέτσα– διαμηνύει ότι θα επιδιώξει την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας αύριο, Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής. Ωστόσο, σύμφωνα με το Βερολίνο, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει κάποιο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αναλυτικότερα, γερμανικές κυβερνητικές που επικαλείται η Deutsche Welle, αναφέρουν ότι «το Βερολίνο δεν αναμένει αποφάσεις για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής», προσθέτοντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν τον Δεκέμβριο.

Μάλιστα, αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς αναφέρουν ότι δεν έχει μέχρι στιγμής τεθεί επίσημα θέμα επιβολής κυρώσεων για το αυριανό συμβούλιο.

Ωστόσο, το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κινήθηκε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος, καθώς ανέφερε ότι ανέφερε ότι η Ελλάδα θα θέσει το ζήτημα των κυρώσεων στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

«Επομένως, εκ των πραγμάτων, θα τεθεί το θέμα την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε όχι μόνον κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και από τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών χθες και από άλλες χώρες. Το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. Μιλάει ξεκάθαρα το προηγούμενο Κείμενο των Συμπερασμάτων για τα δύο άρθρα της Συνθήκης, το 29 και το 215, που περιλαμβάνουν τις κυρώσεις. Πώς αυτές εξειδικεύονται, πώς προχωρούν, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά τους είναι θέμα που θα συζητήσουν οι ηγέτες», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ και πριν φυσικά το Βερολίνο κάνει την παραπάνω διαρροή.

ΣΥΡΙΖΑ: Η καγκελαρία ή ο κ. Πέτσας λένε ψέματα για τις κυρώσεις;

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για ανάγκη επίδειξης «σοβαρότητας» από την κυβέρνηση σε αυτές τις «κρίσιμες» στιγμές, σχολιάζοντας τις διαρροές από τη γερμανική καγκελαρία για μη υποβολή αιτήματος για κυρώσεις στην Τουρκία.

«Επίσημες πηγές της καγκελαρίας διαρρέουν ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα για κυρώσεις στην Τουρκία ενόψει του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ ο κ. Πέτσας δηλώνει ότι κατατέθηκε», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι αναμένει «επισήμως από την κυβέρνηση να διευκρινίσει ποιος από τους δυο λέει ψέματα”».

«Λίγη σοβαρότητα και περισσότερη ειλικρίνεια δεν θα έβλαπτε αυτές τις κρίσιμες στιγμές», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Εκτάκτως στο Πεντάγωνο ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα

Εκτάκτως στο Πεντάγωνο μετέβη ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, το απόγευμα της Τετάρτης (14/10).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η επίσκεψη του αμερικανού πρέσβη πραγματοποιείται στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα της παρουσίας του τουρκικού ερευνητικού σκάφους, Oruc Reis, σε περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Άνοιξε και πάλι τον πομπό του το Oruc Reis

Με ανοιχτό πομπό κινείται τις τελευταίες ώρες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, με αποτέλεσμα να είναι ορατή η κίνησή του, με χαμηλή ταχύτητα στα ανοιχτά του Καστελόριζου.

Δείτε τον χάρτη με το στίγμα του τουρκικού ερευνητικού από το marinetraffic:

altsantiri.gr

One thought on “Γερμανικό «άδειασμα» σε Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει ελληνικό αίτημα για κυρώσεις κατά Τουρκίας

  1. Ειμαι σίγουρος ότι ο μητσοτακης με τον Τούρκο έχουν προσυμφωνισει και συνεννοηθεί να παίζουν αυτό το θέατρο για να κοροϊδεύουν τους ακούς τους και να εδραιωνωντε στην καρέκλα τους αφού και οι δυο θα φανούν στο τέλος σωτήρες. Με λίγα λόγια για να ς σώσω πρέπει να κινδυνεύεις και γιαυτό σε βάζω σε εικονικό κίνδυνο, σε σώζω και με λατρεύεις. Από που βγαίνει. Όλα τα κανάλια στο συνηθισμένο μοτίβο του μπανιστήριού, του κοτσομπολιου και της χαβούζας. Αν είμαστε έτοιμοι για Πολέμα θα περιμένεις να ακούσεις οδηγίες στον πλυθισμο τι να κάνει, πως να προστατευθεί, πως θα βοηθήσει κλπ. Δεύτερον η ψυχραιμία της Ευρώπης, Γερμανίας, ΝΑΤΟ και Αμερικής εξηγείται απολύτως γιατί γνωρίζουν και ισως συμετείχαν στο στήσιμο της κομπίνας αφού μόνο η Τουρκία θα πάρει ντααμοιβη ( πήρε ήδη τα 6 μόνο μίλια χωρικά ύδατα για την Ελλάδα, ο μητσοτακης θα …..σώσει τη ‘χω με τη …..διπλωματία και η Ε, ΤΟ ΝΑΤΟ κι Αμερική θα ησυχάσουν από τον πονοκέφαλο του Ελληνοτουρκικού. Παρακολουθείστε σας παρακαλώ όλοι να δίτομο πως θα αρχίσουν οι …….υπευθοινοι και οι ειδήμονες να αλλάζουν το σύνθημα από θα του κάψουμε, στο πάμε για διάλογο, η διπλωματία μας σκίζει, όλοι το πλευρό μας, κλπ κι η Ελλάδα θα μείνει εγκλωβισμένοι στα 6 μίλια παντού κι για πάντα. Έτσι ο ντενεκές πρωθυπουργός θα μας σώσει προδίνοντας την χώρα και μεις θα τον ξαναψηφίσουμε σαν ηλίθιοι. Παρακαλώ προσέξτε πως θα μας το σερβίρουν σιγά σιγά όλοι τους, κυβέρνηση, Κανάλια, στρατιωτικοί ακόμα και τη γριά μητσοτακαινα μοστράρουν στα μητσοτακεικα κανάλια να αναμαασησει …..ααμπελωσοφιες και βαθυστόχαστες μπούρδες γιατί νομίζουν ότι έχει λέει ειδικό βάρος ( μάλλον του φελλού ). Πατριώτες προσέξτε και μην τους επιτρέψετε να προδώσουμε τη χώρα. Απαιτήσετε εδώ και χθες 12 μίλια παντού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook