Γερμανία: Οι «εχθροί» των «Πολιτών του Ράιχ» – Η λίστα περιλαμβάνει πολιτικούς και δημοσιογράφους

Ένα από τα στοιχεία που είχαν οι αρχές επιβολής του νόμου στην Γερμανία, πριν κάνουν την επιχείρηση «σκούπα», για να προχωρήσουν σε ομαδικές συλλήψεις οπαδών της εξτρεμιστικής οργάνωσης, ήταν ένας κατάλογος με ονόματα ανθρώπων που οι Πολίτες του Ράιχ θεωρούσαν εχθρούς τους.

Πρόκειται για την λεγόμενη «Λίστα εχθρών», στην οποία αναφέρονται τα ονόματα 18 διακεκριμένων Γερμανών πολιτικών και δημοσιογράφων. Τον κατάλογο είχαν συντάξει οι «Πολίτες του Ράιχ» και πλέον οι αρχές ερευνούν τι προθέσεις είχαν για τα συγκεκριμένα άτομα οι ακροδεξιοί τρομοκράτες.

Το γεγονός ότι ο κατάλογος βρισκόταν στα χέρια των αρχών πριν ακόμα πραγματοποιηθεί η ευρεία αστυνομική επιχείρηση της περασμένης Τετάρτης, υποδεικνύει ότι οι διωκτικές αρχές της Γερμανίας είχαν εισχωρήσει στην οργάνωση και ο άνθρωπος που είχαν «φυτέψει» είχε φτάσει σχετικά υψηλά στην ιεραρχία, ή είχε καλές σχέσεις με υψηλά ιστάμενα άτομα, των οποίων είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη.

Στη «λίστα εχθρών» των «Πολιτών του Ράιχ» περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Tageszeitung, η υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν και ο γενικός γραμματέας του, Κέβιν Κούνερτ, ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς και τουλάχιστον τρεις γνωστοί παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών, στη δημόσια τηλεόραση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πολιτικοί που αναφέρονται στον κατάλογο ενημερώθηκαν από τις αρχές την Τετάρτη, ενώ οι δημοσιογράφοι δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί.

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι βίαιοι «Πολίτες του Ράιχ». Αυτοί οι άνθρωποι δεν φαντασιώνονται απλώς τις θεωρίες συνωμοσίας. Είχαν συγκεκριμένα σχέδια, τα οποία ήταν πρόθυμοι να θέσουν σε εφαρμογή», δήλωσε σχετικά η Σάσκια Έσκεν.

Γερμανία: Έρχονται νέες συλλήψεις για τους «Πολίτες του Ράιχ»

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα Πέτερ Φρανκ, οι δυνάμεις ασφαλείας διατηρούσαν πάντα τον έλεγχο της κατάστασης και ο κίνδυνος δεν έγινε υπαρκτός σε καμία φάση των ερευνών. Ο κ. Φρανκ σημείωσε πάντως ότι η οργάνωση σχεδίαζε να εισβάλει στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο με μια μικρή ομάδα. Και όπως είναι γνωστό, όταν έμπαιναν στη Βουλή θα προχωρούσαν σε συλλήψεις, καθώς απώτερος σκοπός τους ήταν να πάρουν ομήρους. Η αστυνομία της Bundestag από την πλευρά της διαβεβαίωσε ότι ο πιθανός κίνδυνος που θα προέκυπτε από την οργάνωση «ήταν πάντα διαχειρίσιμος».

enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ