Γερμανία: Από τέλη Ιουνίου εφικτές οι καλοκαιρινές διακοπές, εκτιμά υφυπουργός

γερμανία-από-τέλη-ιουνίου-εφικτές-οι-κ-1198726

Οι θερινές διακοπές και οι επισκέψεις σε εστιατόρια θα είναι εφικτές από το τέλος Ιουνίου υποστηριζόμενες και από το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, εκτίμησε σήμερα ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Τόμας Μπάραϊς, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

Ο Μπάραϊς, ο οποίος είναι και ομοσπονδιακός επίτροπος τουρισμού, είπε στην εφημερίδα ότι η Γερμανία θα πρέπει να έχει παραλάβει 77 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος Ιουνίου, αρκετές ώστε να εμβολιάσει κάθε ενήλικα τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

«Αυτό θα καταστήσει τις διακοπές και τις επισκέψεις σε εστιατόρια εφικτές για όλους», είπε ο ίδιος, ο οποίος είναι βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, σε ένα αντίγραφο συνέντευξής του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.

Τα σχόλιά του αντικρούουν εκείνα που έκανε ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, ο οποίος δήλωσε σήμερα στην Bild am Sonntag ότι κατά την άποψή του τα ταξίδια θα είναι και πάλι εφικτά τον Αύγουστο.

Οι Γερμανοί επιτρέπεται να ταξιδεύουν ελεύθερα ακόμη κι εν μέσω πανδημίας, αλλά η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να κρατήσουν κλειστά τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα για τους τουρίστες ώστε να μπορέσει να περιοριστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Μολαταύτα χιλιάδες Γερμανοί αναμένεται να ταξιδέψουν στην Μαγιόρκα για τις διακοπές του Πάσχα μετά την αφαίρεση από την κυβέρνηση της συγκεκριμένης περιοχής από τον κατάλογο με τις επικίνδυνες λόγω κορονοϊού περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook