Γεραπετρίτης σε συνταξιούχους: Θέλετε φρεγάτες ή τα αναδρομικά σας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο κ. Αριστοτέλης Κάντας πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης μίλησε «Στο Κόκκινο 105,5» για την πανελλαδική διαμαρτυρία συνταξιούχων που έγινε στην Αθήνα και την συνάντηση και συνομιλία που είχε με τον υπουργό επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος τους έθεσε, μεταξύ άλλων, το ερώτημα αν «θέλετε να πάρετε αναδρομικά ή να πάρουμε φρεγάτες».

Αρχικά, ο κ. Κάντας ανέφερε ότι η πορεία είχε τεράστια συμμετοχή, καθώς «η κορυφή της πορείας βρισκόταν στην είσοδο της Βουλής επί της Βασιλίσσης Σοφίας και η ουρά βρισκόταν στην Πλατεία Κλαυθμώνος». Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου και συνάντησε αστυνομικό κλοιό. Ο κ. Γεραπετρίτης δέχτηκε μία ομάδα εκπροσώπων 5 ατόμων με επικεφαλής τον κ. Κάντα.

Όπως αναφέρει ο κ. Κάντας, «Τελικά, όπως και το 2019, τον Δεκέμβριο, ενημερωθήκαμε από τον κ. Γεραπετρίτη ότι, δυστυχώς, ο πρωθυπουργός λόγω σοβαρών θεμάτων και πίεσης χρόνου, δεν θα μπορέσει να μας δεχτεί λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών που έχει, που και εγώ, μας είπε ο κ. Γεραπετρίτης κάνω παράπονα που δεν μπορώ να τον δω. Έτσι και εμείς, λοιπόν, τα πέντε άτομα από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, δεν δεχτήκαμε να συζητήσουμε τα θέματα με τον κ. Γεραπετρίτη του αφήσαμε το υπόμνημα».

Όσον αφορά, τα αιτήματα των συνταξιούχων ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, τόνισε ότι «Τα βασικά αιτήματα μας ήταν να καταγγείλουμε τα αντιασφαλιστικά και αντιεργατικά νομοσχέδια που πέρασε μεσάνυχτα, καλοκαιριάτικα και εν μέσω πανδημίας που έφεραν την χώρα μας 100 χρόνια πίσω. Μέσα σε αυτά το κύριο αίτημα ήταν η παραχώρηση της επικουρικής ασφάλισης στους ιδιώτες και να παίξει τις εισφορές των εργαζομένων τζόγο στα χρηματιστήρια».

Στην συνέχεια, ο κ. Κάντας υπογράμμισε για την επικουρική σύνταξη ότι «εγώ καταγγέλλω και σε εσάς και στους φίλους συνταξιούχους ότι η επικουρική σύνταξη σε λίγα χρόνια θα εξαϋλωθεί» ενώ πρόσθεσε ότι ο κ.Γεραπετρίτης τους είπε «Θέλετε να πάρουμε φρεγάτες ή να πάρετε τα αναδρομικά σας». Επιπλέον, τόνισε ότι «Συζητήσαμε και όταν πήγε η κουβέντα στο θέμα τον αναδρομικών ο κ. Γεραπετρίτης μας είπε ότι είναι τεράστιο το κόστος, κοντά στα 4 δις και μας είπε “θέλετε να μην πάρουμε φρεγάτες;”».

Τέλος, ο κ. Κάντας έκλεισε λέγοντας ότι ο κ. Γεραπετρίτης του υποσχέθηκε ότι μέχρι το βράδυ θα επικοινωνήσει μαζί τους για να κλείσουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ