Γεωργιάδης: Κάναμε λάθος με τη φαρμακευτική κάνναβη – Έπαινοι σε Καρανίκα

γεωργιάδης-κάναμε-λάθος-με-τη-φαρμακε-1212912

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέδωσε τα εύσημα στον Νίκο Καρανίκα για το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε «λάθος» το 2018 να μην υποστηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη λειτουργία αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, παραδέχθηκε από το βήμα της Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ναι, είναι η απάντηση. Λάθος κάναμε το 2018. Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε χρόνο με αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά την τοποθέτησή του στη τη συζήτηση σχετικού νομοσχεδίου στο ελληνικό κουνοβούλιο και προσέθεσε:

«Η δική μας ιδεολογία έχει πολύ μεγάλη δύναμη, δεν έχουμε πρόβλημα να παραδεχθούμε το λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε την φαρμακευτική κάνναβη και στη πορεία του χρόνου καταλάβαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μετάσχει και δεν έχει κανέναν μελανό σημείο, καμία ηθική μομφή».

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης δεν σταμάτησε εκεί, παρά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Νίκου Καρανίκα.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη συμβολή στη συζήτηση του κ. Καρανίκα. Έχουμε διαφορές, έχουμε συγκρουστεί, ωστόσο στη περίπτωση της φαρμακευτικής κάνναβης είμαι ειλικρινής: η παρουσία του ήταν θετική και το γεγονός ότι πολέμησε γι’ αυτό, τον τιμά», υπογράμμισε.

ΣΥΡΙΖΑ: Θα περιμέναμε και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις

Ύστερα από την τοποθέτηση του υπουργού, από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολίαζαν:

«Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και την -έστω και με μεγάλη καθυστέρηση- παραδοχή πως οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά.

Μετά τη δικαίωση, θα περιμέναμε και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη φαρμακευτική κάνναβη.

Αλλά έχουμε ακόμα να ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία».

ieidiseis.gr

One thought on “Γεωργιάδης: Κάναμε λάθος με τη φαρμακευτική κάνναβη – Έπαινοι σε Καρανίκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook