Γεωργιάδης για τα Θεοφάνεια: «Όσο μπορούσε η εκκλησία έβαλε πλάτη, μην είμαστε άδικοι»

γεωργιάδης-για-τα-θεοφάνεια-όσο-μπορ-1161156

Την… άποψη ότι η εκκλησία τήρησε τα μέτρα την ημέρα των Θεοφανείων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι άδικο να δέχεται κριτική εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Επειδή τα κανάλια έδειξαν 5-6 εκκλησίες που δεν τηρήθηκαν τα μέτρα, σημαίνει ότι η εκκλησία έκανε αντάρτικο;», σχολίασε αρχικά σημειώνοντας ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έβγαλε εγκύκλιο, μια μέρα νωρίτερα, ότι δεν θα παραστεί στη λιτανεία στο Μοσχάτο.

«Όσο μπορούσε η εκκλησία έβαλε πλάτη, μην είμαστε άδικοι», υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

«Δεν είναι το ίδιο να πουλάς παντελόνια με έναν ιερό ναό», σχολίασε λέγοντας για τα όσα ακούγονται για το άνοιγμα των εκκλησιών και τις αντιδράσεις κάποιων επιχειρηματιών.

«Δεν είναι ίδιο, όλα έχουν τη τάξη τους, το θρησκευτικό συναίσθημα χρήζει κάποιον σεβασμό», είπε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «για να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα, πρέπει να έχουμε λιγότερη διάθεση συγκρούσεως και περισσότερη συνεννόηση».

Όσον αφορά, το άνοιγμα της αγοράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι σήμερα Πέμπτη θα γίνει η συνεδρίαση των ειδικών και θα παρθούν αποφάσεις.

«Η κυβέρνηση θέλει να επιστρέψει το status quo ante, για αυτό επιβλήθηκε η καραντίνα μια εβδομάδας, θα δούμε τους αριθμούς» εξήγησε.

Τέλος, απάντησε και στη συζήτηση που ξέσπασε με αφορμή τη δήλωση του για τη Θεσσαλονίκη.

Κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι η επιτροπή, πρέπει να μένει έξω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

«Είναι λάθος του Τσίπρα να εμπλέκουν την επιτροπή στην πολιτική αντιπαράθεση. Είναι μοιραίο σφάλμα. Δεν είναι κομματικοί, είναι άνθρωποι που έχουν έδρα στα πανεπιστήμια με επιστημονικές γνώσεις», κατέληξε ο Α. Γεωργιάδης.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook