Γεωργιάδης: Ένα lockdown θα κόστιζε πολλά χρήματα και χρήματα δεν έχουμε

γεωργιάδης-ένα-lockdown-θα-κόστιζε-πολλά-χρή-1277028

Aντίθετος με ένα νέο lockdown – γενικό ή τοπικής εμβέλειας- είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων που θα επηρέαζαν την καθημερινότητα των εμβολιασμένων μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Ένα lockdown θα κόστιζε πάρα πολλά χρήματα και χρήματα δεν έχουμε, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει lockdown», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είπε επίσης πως δεν πιστεύει ότι θα ληφθεί κάποιο μέτρο που θα αφορά τους εμβολιασμένους, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης επαγγελματιών και επιχειρηματιών ερωτηθείς για τα σχετικά αιτήματα που υποβάλλονται τις τελευταίες μέρες από εκπροσώπους τους.

Ακόμη, τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, καθώς όπως είπε, τα μέτρα είναι «ασπιρίνη. δεν είναι θεραπεία. Τα μέτρα θα ανακουφίσουν λίγο τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ. Όμως, απλώς αναβάλλουν το πρόβλημα».

«Δεν μπαίνουμε σε συζήτηση νέων (σ.σ. περιοριστικών) μέτρων. Τα καινούργια μέτρα ξεκίνησαν να ισχύουν από τη Δευτέρα.

Αν δεν περάσουν κάποιες μέρες να μετρήσουμε την επίπτωσή τους δεν μπορούμε να μιλάμε για νέα μέτρα», ανέφερε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας πως η μόνη λύση για να σταματήσει η πίεση στο σύστημα υγείας -κυρίως δε στη Β. Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη όπου τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα- είναι το εμβόλιο.

«Το σύστημα υγείας θα σταματήσει να πιέζεται μόνο αν εμβολιαστούμε», επισήμανε ο ίδιος.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook