Γεωργιάδης: Δίνουμε επίδομα στο 1/3 των μακροχρόνια ανέργων γιατί πολλοί εργάζονται κρυφά ή «μαύρα» | Video

γεωργιάδης-δίνουμε-επίδομα-στο-1-3-των-μ-939731

Το γεγονός ότι το επίδομα των 400 ευρώ που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνεται μόνο στο 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων επιχείρησε να δικαιολογήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορώντας τους… ανέργους.

Για ύπαρξη μακροχρόνια ανέργων που ζουν «με κάποιον άλλο τρόπο», εργάζονται δηλαδή κρυφά ή «μαύρα», έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι το επίδομα των 400 ευρώ που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνεται μόνο στο 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra χαρακτήρισε ως «προκατειλημμένο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη» το δημοσιογράφο που παρέθεσε στοιχεία περί 500.000 μακροχρόνια ανέργων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θεωρούμε ότι κάποιος που είναι περισσότερο πίσω (άνεργος για πάνω από 30 μήνες) για να ζει, κάπως στην πραγματικότητα εργάζεται, άρα δεν το δηλώνει. Αν κάποιος είναι μακροχρόνια άνεργος 30 μήνες, 40 μήνες, 50 μήνες και δεν παίρνει κανένα επίδομα από το κράτος, με κάποιον τρόπο άλλο επιβιώνει».

Όταν ο δημοσιογράφος αποκάλεσε τη σκέψη αυτή «υπερβατική», ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Ε καλά, αν βρείτε εσείς άλλο τρόπο να μου το πείτε. Εκτός και αν ακούτε πρώτη φορά από μένα πως στην Ελλάδα υπάρχει η μαύρη εργασία».

Πάντως, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης δήλωσε ότι οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το επίδομα των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους καλύπτουν μόλις το 30% του συνόλου, καθώς οι μόνοι που θα το λάβουν θα είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ανεργία τους τελευταίους 24 μήνες, αφήνοντας στον «αέρα» πάνω από 300.000 ανθρώπους.

Πηγή: alfavita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook