Γεωργιάδης: «Δεν αντέχει άλλο κλειστό το λιανικό εμπόριο – Στόχος μας ό,τι ανοίξει να μην ξανακλείσει»

γεωργιάδης-δεν-αντέχει-άλλο-κλειστό-0

«Εγώ δεν λέω ημερομηνίες» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, επισημαίνοντας ωστόσο πως ο κλάδος «δεν αντέχει άλλο» να είναι κλειστός.

Τη δική του τοποθέτηση έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για το ενδεχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις 5 Απριλίου, μια ημερομηνία που έχει πέσει στο τραπέζι αλλά το «πράσινο φως» θα δώσει η Επιτροπή στο τέλος της εβδομάδας.

«Δεν είμαι προφήτης, δεν μπορώ να σας πω τι θα γίνει» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στον Real FM. Χαρακτηριστικά είπε για το ζήτημα:

«Εγώ δεν λέω ημερομηνίες, είμαι πολύ προσεκτικός, γιατί αυτό θα αποφασιστεί μέσα στην εβδομάδα, μένει να δούμε την τάση. Ξέρετε, η τάση της πανδημίας τις τελευταίες τρεις-τέσσερις ημέρες ήταν μια μικρή μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Δεν ξέρω αν αυτό θα συνεχιστεί. Δεν είμαι προφήτης, δεν μπορώ να σας πω τι θα γίνει.

Εάν υποτεθεί ότι η τάση της μείωσης συνεχιστεί, τότε θα μπορούμε λίγο γρηγορότερα να πάμε σε άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Το άνοιγμα αυτό θα γίνει με το SMS που έχουμε ανακοινώσει και με έναν χρονικό περιορισμό για να μην γυρνάει κανείς γύρω – γύρω άπειρες ώρες. Θα προστεθούν και τα self test για να τα έχουν σε χρήση και οι πελάτες και οι υπάλληλοι, ώστε να είναι πιο ασφαλής η προσέλευση και η συναλλαγή και θα προχωρήσουμε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε επίσης:

«Το λιανικό εμπόριο δεν αντέχει άλλο να είναι κλειστό. Άρα είναι απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα να ανοίξει το λιανικό εμπόριο».

«Τα δεδομένα σήμερα είναι πολύ διαφορετικά από την εποχή που ξεκινούσε η καραντίνα. Υπάρχουν δύο βασικές διαφορές, η πρώτη είναι οι εμβολιασμοί και η δεύτερη ότι θα έχουμε τα self test» ανέφερε.

Για το σύστημα «ακορντεόν» ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Μπορείτε να μου δείξετε μια χώρα που δεν έχει ακορντεόν; Είναι ρητορικό το ερώτημα. Το ακορντεόν δυστυχώς είναι μια πρακτική που μπήκε στη ζωή της ανθρωπότητας και το επέβαλε η πανδημία, δεν είναι εφεύρεση της ελληνικής κυβέρνησης».

«Όλος ο στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης και ότι εργαλεία έχουμε φτιάξει είναι ό,τι ανοίξει να μην ξανακλείσει» επισήμανε.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook