Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο σκληρότερων μέτρων – Πού διαφώνησα με τους λοιμωξιολόγους

γεωργιάδης-ανοιχτό-το-ενδεχόμενο-σκλ-1158970

Για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων στις «κόκκινες» περιοχές – όπως η Αττική – μίλησε το πρωί του Σαββάτου (30/1) στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Σημειώνοντας ότι τα νέα μέτρα ελήφθησαν για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στους εμπορικούς δρόμους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι τα κοσμηματοπωλεία -με βάση την εισήγηση των ειδικών- θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος. Σημείωσε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο τού ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. Ο κ. Γεωργιάδης προσέθεσε ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.

Αναφερόμενος στα καταστήματα στην Αττική, επανέλαβε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος χωρίς ραντεβού. Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν ραντεβού συνεχίζουν να λειτουργούν από σήμερα, Σάββατο 30 Ιανουαρίου, τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, τα βιβλιοπωλεία, τα κομμωτήρια και τα καταστήματα περιποίησης.

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε επίσης ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά, και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων, λέγοντας ότι αν δεν τηρηθούν θα χρειαστεί να ληφθούν σκληρότερα ενώ αν υπάρξει βελτίωση της κατάστασης θα υπάρξουν και μετρά μεγαλύτερης ελευθερίας.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook