Γεωργία Νταγάκη: Το κράτος αντιμετώπισε τον καλλιτεχνικό κόσμο ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης

Στο Zarpa Radio 89.6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε η κρητικιά ερμηνεύτρια Γεωργία Νταγάκη για την κατάσταση που βιώνει ο καλλιτεχνικός κόσμος εξαιτίας του κορονοιού.

Η ίδια αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Αθήνα καθώς προτίμησε, για λόγους ασφαλείας και προστασίας των δικών της ανθρώπων, να μην κατέβει στην οικογένεια της στο Ρέθυμνο.

Τόνισε ότι αισθάνεται άβολα να μιλάει για τους καλλιτέχνες αυτήν την περίοδο που άνθρωποι πεθαίνουν, όταν όμως της ζητείται να τοποθετηθεί σχετικά με το πώς αντιμετώπισε η πολιτεία τους καλλιτέχνες εν μέσω πανδημίας και lockdown, εκφράζει την απογοήτευση της και εισπράττει την απαξίωση που δέχεται ο κλάδος καθώς το κράτος αντιμετώπισε τον καλλιτεχνικό κόσμο ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης.

Επισήμανε ότι οι καλλιτέχνες ανέκαθεν στήριζαν την κοινωνία, συμμετέχοντας σε συναυλίες σε συνεργασία με φιλανθρωπικούς συλλόγους.

“Το 80% της δουλειάς μας ακυρώθηκε το καλοκαίρι” λέει η Γεωργία και συνεχίζει: “Βέβαια πραγματοποιήσαμε κάποιες συναυλίες με όλα τα υγειονομικά μέτρα, παίξαμε με τον Δημήτρη τον Ζερβουδάκη στην Τεχνόπολη κι ουδέποτε μέχρι στιγμής καλλιτεχνική εκδήλωση έγινε πυρήνας μετάδοσης κορονοιού.

“Τον χειμώνα δεν θα δουλέψουμε καθόλου. Διδάσκω στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου καθώς ενώ βγαίνουν νόμοι για τα σχολεία, τον αθλητισμό, καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για τα Ωδεία που αποτελούν εστίες μουσικής παιδείας και πολιτισμού”

Όσον αφορά το πώς αντιμετωπίζει την δεύτερη καραντίνα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ετοιμάζει τον τρίτο προσωπικό της δίσκο, ο δεύτερος είναι έτοιμος από το καλοκαίρι αλλά λόγω των συνθηκών ευελπιστεί ότι θα κυκλοφορήσει μετά τις γιορτές.

Περνάει δημιουργικό χρόνο στο σπίτι της, κάνοντας γυμναστική και γράφοντας μουσική: “Δεν περνάω γενικά πολύ χρόνο έξω από το σπίτι. Το κάνω μόνοι αν χρειαστεί. Αυτό που μου λείπει μεταξύ άλλων είναι η δουλειά μου, τα live, η επαφή με τους ανθρώπους κι ανυπομονώ να έρθει η στιγμή που θα ξεκινήσω τις περιοδείες μου σε Ελλάδα και εξωτερικό”

Κλείνοντας ευχήθηκε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο ως κοινωνία όταν τελειώσει όλο αυτό που περνάμε, να απαιτήσουμε ένα καλύτερο σύστημα υγείας, να κρατάμε τα καλά από μία δύσκολη περίοδο.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. γεωργία, μήπως εσεις οι καλλιτέχνες κόψατε ποτε και καμια απόδειξη??? έστω για δέιγμα βρε παιδι μου!! να κάνετε σεφτέ στο μπλοκάκι σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ