Γεωργαντάς: Πότε θα σταματήσουν τα sms στο 13033

γεωργαντάς-πότε-θα-σταματήσουν-τα-sms-στ-1133470

Για τις μετακινήσεις και για το πότε θα σταματήσουν οι πολίτες να στέλνουν sms στο 13033 μίλησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

«Μακάρι να τελείωναν και από αύριο τα sms ωστόσο χρειάζεται για ακόμη έναν μήνα λίγη αυτοσυγκράτηση και αυτοπεριορισμό από όλους» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η υποχρέωση αποστολής sms στο 13033 για την κυκλοφορία των πολιτών θα σταματήσει πιθανότατα εντός του Μαΐου:

«Άμα ανοίξει η εστίαση, αν επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, θεωρώ ότι πλέον θα λείπουν και οι λόγοι για την αποστολή μηνύματος» υποστήριξε ο κ. Γεωργαντάς και συμπλήρωσε ότι «ο καθοριστικός μήνας για όλα αυτά θα είναι ο Μάιος».

Πάντως ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι τα μηνύματα που στέλνουμε είναι μειωμένα.

Τα παραπάνω σημαίνουν πρακτικά το αργότερο μέχρι τις 14 Μαΐου -σε λιγότερο δηλαδή από έναν μήνα- όταν πια θα ανοίξει ο τουρισμός, δεν θα στέλνουμε πια SMS με τους 6 προβλεπόμενους λόγους για να βγούμε από το σπίτι και να μετακινηθούμε, ενώ με το τέλος τους δεν θα υπάρχει και κανένας περιορισμός στις μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για την εστίαση έχουν πέσει στο τραπέζι δύο πιθανές ημερομηνίες: 4 ή 10 Μαΐου.

Ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και αν αυτό θα αρθεί νωρίτερα, μιας και ενόψει του Πάσχα έχει ανοίξει η συζήτηση για το τι θα γίνει το βράδυ της Ανάστασης για παράδειγμα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook