Γεννηματά: “Nα δώσει λύση άμεσα o Μητσοτάκης στους εργαζόμενους στον τουρισμό”

Η Φώφη Γεννηματά σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί την κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα στήριξης που ελήφθησαν στο τομέα του τουρισμού και ζητάει άμεση λύση για τους 85.000 εποχικά εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της, αναφέρει το εξής:

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, ήταν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534€) μέχρι και τον Οκτώβριο. Με απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Οικονομικών η ρύθμιση διεκόπη και με εγκύκλιο του ΟΑΕΔ παραπέμπονται στο Ταμείο Ανεργίας των εποχικών (400€ τον μήνα για τρεις μήνες).

Αυτό σημαίνει ότι πέρα από την μείωση της οικονομικής βοήθειας (από 534€ στα 400€) οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο, αφού αυτή την εποχή ο ΟΑΕΔ χρειάζεται 40-60 ημέρες για να αρχίσει να πληρώνει.

Μιλάμε για 85.000 ανθρώπους και τις οικογένειες τους, που όσοι από αυτούς δούλεψαν φέτος στον τουρισμό, απασχολήθηκαν το πολύ για δύο μήνες.

Χωρίς εισόδημα, χωρίς προοπτική για το άμεσο μέλλον, με το άγχος να κυριαρχεί στη ζωή τους οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα μπορέσουν να κάνουν φέτος Χριστούγεννα. Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να δώσει λύση τώρα».

Πηγή: ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ