Γενική αργία και κλειστά σχολεία σε Κρήτη, Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σποράδες, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

γενική-αργία-και-κλειστά-σχολεία-σε-κρ-1363848

Μετά το χάος που επικράτησε στην Αθήνα, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών σε Αττική Οδό, Εθνική Οδό και πολλούς κεντρικούς δρόμους, η κυβέρνηση αποφάσισε γενική αργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για σήμερα Τρίτη 25/1.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για την Τρίτη κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας. Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν).

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας. Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Θα λειτουργήσουν:

  • Καταστήματα τροφίμων,
  • Φαρμακεία και άλλες δομές υγείας
  • Πρατήρια υγρών καυσίμων και άλλες επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Όσον αφορά στις διακοπές ρεύματος ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν στην Ανατολική Αττική και ειδικά στον Μαραθώνα και δυνάμεις εκχιονισμού του δήμου της περιοχής δουλεύουν για την διάνοιξη οδών για να αποκτήσουν πρόσβαση στα σημεία των βλαβών.

«Όλες οι δυνάμεις του κράτους θα μείνουν όλο το βράδυ σε πλήρη ανάπτυξη και καλούμε τους πολίτες να μείνουν σε επαγρύπνηση. Θα αποφύγουμε επιπτώσεις που θα είναι οδυνηρές για όλους μας.

Πάση θυσία να αποφύγουμε κάθε απώλεια ζωής. Το ύψος του χιονιού είναι πρωτόγνωρο. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση και επαναλαμβάνω την συγγνώμη της Πολιτείας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

One thought on “Γενική αργία και κλειστά σχολεία σε Κρήτη, Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σποράδες, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

  1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ • λίγα δευτερόλεπτα πριν
    Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΕΠΙ ΤΟ ΨΥΧΡΟΤΕΡΟ, ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ.
    ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΤΩΝ 4 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ 1.4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΈΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΤΑΜΟΙ ΚΑΙ ΛΙΜΝΕΣ ΘΑ ΠΑΓΏΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 33 ΧΡΟΝΙΑ ( 3 ΕΝΔΕΚΑΕΤΕΙΣ ΚΥΚΛΟΙ WOLF-GLEISBERG)….ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ…..ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΓΕΤΩΔΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ EDDY. ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΈΠΩ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ GOOGLE. ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΉΣΕΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ RECENT GLACIAL PERIODS….AYTA TA 4 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ PARKER KAI SOLAR PROBE….Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΠΟΤΕ Η ΓΗ ΘΕΡΜΑΊΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΨΎΧΕΤΑΙ……ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook