Γενική απεργία και στα Χανιά – Μεγάλη συγκέντρωση στην Αγορά και πορεία | Video + Photos

γενική-απεργία-και-στα-χανιά-μεγάλη-σ-1562521

Υψηλότερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες εργασίας, εν μέσω της ανυπόφορης ακρίβειας που ψαλιδίζει τα εισοδήματα των πολιτών, ζητούν εργαζόμενοι όλων των κλάδων, συμμετέχοντας την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στη γενική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα.

Στα Χανιά, δεκάδες σωματεία και σύλλογοι κάλεσαν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Από τις 10 το πρωί κόσμος συνέρρεε στην Αγορά. Πανό και φειγ-βολάν έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ εκπρόσωποι εργατικών και επαγγελματικών οργανώσεων μίλησαν στα ΜΜΕ για τα αιτήματα που προβάλλουν απέναντι στην κυβέρνηση στη σημερινή δύσκολη κατάσταση.

Σε δηλώσεις τους, εκπρόσωποι φορέων τόνισαν, ότι η δεινή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο κόσμος της εργασίας πρέπει να ανατραπεί. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιάννης Μανωλικάκης, είπε πως πρέπει να δοθούν αυξήσεις μισθών, να μην παρεμβάλλεται το κράτος στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταιριών και πως κάνεις δεν πρέπει να πεινάσει τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Από την μεριά του, ο πρόεδρος ΟΕΒΕΝΧ, Γιάννης Παυλάκης μίλησε για την ενέργεια, τα καύσιμα και τις πρώτες ύλες και ζητά την βοήθεια της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Οι εκπρόσωποι ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ τόνισαν πως οι εκπαιδευτικοί δεν αντέχουν το αυξανόμενο κόστος ζωής και χρειάζονται καλύτερες αμοιβές, αλλά και λύσεις για την εύρεση διαβίωσης.

Εκπρόσωποι των φοιτητών τόνισαν, ότι δεν θέλουν, όταν έρθει η ώρα να γίνουν εργαζόμενοι, να δουλεύουν υπό τέτοιες συνθήκες και πως στηρίζουν τις κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, δηλώσεις έκανα οι Χρύσα Τσιλιγιάννη, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης κι ο Βαγγέλης Πρασσόπουλος, πρόεδρος ενιαίου φοιτητικού συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης παρακάτω:

Ο πρόεδρος ΣΕΠΕ Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης, ο πρόεδρος σωματείου εστίασης, Σήφης Αποστολάκης, ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων, Δημήτρης Βολικάκης, ο αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Χανίων, Βασίλης Λιοντός, από το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Χανίων, η Μαρία-Αντζελα Χαλακατεβάκη κι ο γραμματέας σωματείου οικοδομών Χανίων Αντώνης Λιουντζής είπαν τα παρακάτω:

Άπαντες υπογράμμισαν πως η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει δωρεάν παιδεία και υγειά, σωστά στελεχωμένες και προσιτές για όλους.

Μετα τους χαιρετισμούς από εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων ακολούθησε πορεία. Διακριτική παρουσία στο κέντρο των Χανίων έχει κι η αστυνομία, με τη συγκέντρωση πάντως να ειναι απολύτως ειρηνική.

Χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης είναι το γεγονός ότι τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ ξεκίνησαν την πορεία λίγο μετά τις 11, ενώ οι υπόλοιπες οργανώσεις παρέμεναν στην πλατεία της αγοράς.

Η πορεία αυτή τη φορά κινήθηκε στην οδό Σκαλίδη, έφτασε ως το Πανελλήνιο και έστριψε στην οδό Κυδωνίας. Στην κεφαλή της πορείας, αγρότες και διανομείς. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Εθνικό Στάδιο και κατέληξε στην Περιφέρεια Χανίων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

6 thoughts on “Γενική απεργία και στα Χανιά – Μεγάλη συγκέντρωση στην Αγορά και πορεία | Video + Photos

  1. …και εγώ άμα αρχίσω να ζητάω ουυυυυ….αλλά από υποχρεωσεις εεεε μη ρωτήσω έτσι; Μόνο ζητάμε…..
    Προς το παρών ας αξιολογηθειτε μερικοί και μετά βλέπουμε περί αυξήσεων.Οσο για τους υπόλοιπους εεε….βαριέμαι να γράψω..

    1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
      ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΕΥΗΘΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΟΤΙ ΝΑ’ΝΑΙ».
      ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ 3,60.
      ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΑΣ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ.

      1. Άρκαλε, μου θυμίζεις τα επιχειρήματα του Αλέξη στις εκλογές του ’19. Νεοφιλελεύθερο ανέβαζε τον Μητσοτάκη, προστάτη των μεγαλοκαρχαριών τον κατέβαζε…Κι όμως βγήκε και μάλιστα με αυτοδυναμία.
        Άλλαξε κασέτα…2022 σήμερα

  2. Ο ΑΡΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ…..ΑΠΛΑ ΕΙΚΑΖΕΙ!
    ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ …ΕΝΤΕΛΩΣ , ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΑΙΤΕΙΣ , ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΑΡΚΑΛΟΣ. ΑΠΟ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ…..ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΚΑΛΟΣ ΙΣΩΣ ……ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ…..ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ .ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook