Γεμίζουν ασφυκτικά οι ΜΕΘ τώρα και στην Αττική

γεμίζουν-ασφυκτικά-οι-μεθ-τώρα-και-στη-1121324

Οι ΜΕΘ στην Αττική έχουν γεμίσει σχεδόν όλες με διασωληνωμένα κρούσματα κορονοϊού και σπανίζουν τα κρεβάτια για τους νέους ασθενείς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός, πως οι κλίνες για περιστατικά COVID-19 στην Αθήνα είναι ένα βήμα πριν το lockdown, την στιγμή που η πρωτεύουσα αρχίζει να υποδέχεται κρούσματα από άλλες περιοχές, όπως έγινε με την αεροδιακομιδή τριών ασθενών από την Δράμα.

Πιο αναλυτικά, τα νοσοκομεία με γεμάτες ΜΕΘ είναι τα εξής:

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 Ασθενείς στις 14 κλίνες

ΝΙΜΙΤΣ: 4 ασθενείς στις 4 κλίνες

ΑΤΤΙΚΟ: 23 ασθενείς στις 23 κλίνες. Ετοιμάζουν την καρδιοχειρουργική μονάδα να τη λειτουργήσουν ως ΜΕΘ κορονοϊού 8 κλινών

ΘΡΙΑΣΙΟ: 8 ασθενείς στις 8 κλίνες. Ετοιμάζουν νέα ΜΕΘ 4 κλινών με «λειψό εξοπλισμό και ελλιπή προσωπικό», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Ακολουθούν τα νοσοκομεία, που έχουν διαθέσιμες ΜΕΘ κορονοϊού:

ΕΛΠΙΣ: 5 ασθενείς στις 6 κλίνες

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 7 ασθενείς στις 11 κλίνες (λόγω θανάτων)

ΣΩΤΗΡΙΑ: 71 ασθενείς στις 79 κλίνες

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 29 ασθενείς στις 32 κλίνες. Υπάρχει ακόμη μια ΜΑΦ 12 κλινών που νοσηλεύεται μόνο ο Αρχιεπίσκοπος

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 8 ασθενείς στις 12 κλίνες (λόγω θανάτων)

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα μειώθηκαν (ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 2.018 χθες, Πέμπτη) και η σταθεροποίησή τους πάνω από τα 3.000 που προέκυψε προσφάτως αναχαιτίστηκε, οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις νοσούντων αυξήθηκαν ραγδαία.

Την 1η Νοεμβρίου, 140 άνθρωποι νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 66 έτη.

Αυτήν τη στιγμή, 608 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ της Ελλάδας, κάτι που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ. Το 80,8% αυτών έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα έφτασε τους 2.001, ενώ, τον Νοέμβρη, κάθε μέρα πεθαίνουν 9 άνθρωποι κατά μέσον όρο. Την Πέμπτη καταγράφηκαν 99 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 80 έτη και το 97,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook