Γέμισε κοντέινερ το λιμάνι του Ηρακλείου λόγω βλάβης στον γερανό – Χωρίς λιπάσματα οι ελαιοπαραγωγοί | Video

γέμισε-κοντέινερ-το-λιμάνι-του-ηρακλε-1617482

«Τρικυμία» επικρατεί στον εμπορικό λιμένα του Ηρακλείου, καθώς η ζημιά στον ένα και μοναδικό γερανό στην περιοχή που βρίσκονται τα κοντέινερ βάζει φραγμό εδώ και δύο εβδομάδες στην εκφόρτωση εκατοντάδων φορτίων, με τους επιχειρηματίες να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς, όχι μόνο σε εμπορεύματα αλλά και σε πρώτες ύλες.

«Κάνουμε ότι μπορούμε. Το εξάρτημα εστάλη στην Αθήνα για επισκευή», αναφέρει ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Γιάννης Βαρδαβάς, ο οποίος κατανοεί την αγωνία του επιχειρηματικού κλάδου, με τον ίδιο να δηλώνει ότι ο γερανός θα μπει σε λειτουργία στις 6 Φεβρουαρίου.

Το «μπλόκο» στην εκφόρτωση 500 κοντέινερ στον εμπορικό λιμένα Ηρακλείου βάζει ο ένας και μοναδικός γερανός, ο οποίος δεν λειτουργεί εδώ και δύο εβδομάδες λόγω βλάβης, με εκατοντάδες επιχειρηματίες στο Ηράκλειο να αγανακτούν καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς.

Για τον επίμαχο γερανό, ο Οργανισμός Λιμένος ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι ξεκινούν εργασίες συντήρησης του, υποστηρίζοντας ότι έστειλαν για επισκευή στην Αθήνα την υδραυλική μπουκάλα η οποία είχε παρουσιάσει πρόβλημα και ότι ο γερανός θα λειτουργήσει στις 6 Φεβρουαρίου.

Για απαράδεκτες καταστάσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της χώρας έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο οι επιχειρηματίες οι οποίοι ουσιαστικά δεν μπορούν να δουλέψουν.

Επιχειρηματίες στο Ηράκλειο βρίσκονται σε απόγνωση, με τον Πρόεδρο του ΟΛΗ να ζητά συγγνώμη για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται λόγω επισκευής του γερανού, με τον Γιάννη Βαρδαβά. Παράλληλα, αναζητείται όπως είπε λύση για την προμήθεια μεταχειρισμένου γερανού, δεδομένου ότι δεν μπορούν να διαθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά ενόψει της Ιδιωτικοποίησης του λιμένα.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook