Γέμισε… άδειες καρέκλες το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων | Photos

γέμισε-άδειες-καρέκλες-το-ενετικό-λι-1037798

Ένα περίεργο και καθ’ όλα συμβολικό θέαμα αντίκρισαν όσοι πέρασαν από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων το απόγευμα της Τετάρτης, με τον ανοιχτό χώρο στο Γυαλί Τζαμί να έχει γεμίσει με δεκάδες άδειες καρέκλες.

Τι συμβόλισε η απόλυτη στοίχιση καρεκλών -με την ενδεδειγμένη απόσταση μεταξύ τους- στο παλιό λιμάνι;

Πρόκειται για πανελλαδική πρωτοβουλία, την οποία υιοθετεί και ο Σύλλογος Εστίασης Νομού Χανίων, σε μία ιδιότυπη κινητοποίηση με στόχο την διαμαρτυρία των επιχειρηματιών της εστίασης, για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση μετά το επιβεβλημένο lockdown.Μάλιστα οι καρέκλες συμβολικά έφεραν πάνω τους και ταμπέλες με διάφορες ιδιότητες εργαζομένων στην εστίαση, ενώ απέναντί τους, με πλάτη στο Γιαλί Τζαμί, υπήρχε ένα μεγάλο στρωμένο τραπέζι, με την επιγραφή: «πολιτική ηγεσία».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συλλόγου Εστίασης Ν. Χανίων, Βασίλης Οικονομάκος σημείωσε πως πρόκειται για μια πανελλαδική δράση που συμμετέχει ο σύλλογος με στόχο να διαμαρτυρηθούν και να προβάλουν τα αιτήματά τους.

«Ο κλάδος μας έχει πληρώσει τη δεκαετή κρίση ποικιλοτρόπως και πολλές φορές. Τώρα ζητάμε επιτέλους να μας στηρίξει άμεσα η κυβέρνηση, γιατί πλέον εξαρτάται απ’ αυτό ευθέως η επιβίωσή μας», ανέφερε εκτός άλλων.Τη στήριξή του στις κινήσεις του Συλλόγου Εστίασης αλλά και την διεκδίκηση στα δίκαια αιτήματα που εκφράζονται, δήλωσε και ο Μανώλης Γερεουδάκης, πρόεδρος μαζικής εστίασης δυτικής Κρήτης.

Τα αιτήματα των συλλόγων είναι τα εξής:

  • Να δοθεί άμεσα το επίδομα των 800 ευρώ χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και να επεκταθεί και το μήνα Μάιο για όσους λειτουργούν σε ειδικό καθεστώς.
  • Άμεση αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων για 4 μήνες. Άμεση επανένταξη στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί). Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.
  • Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση σε 6% και 13%
  • Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για το διάστημα που διαρκούν τα μετρά χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας και επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
  • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη.
  • Φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος για όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού. Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους.
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη μέχρι το τέλος του χρόνου.
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες καθώς και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις πχ για κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια κλπ.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους που έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook