Γέμισαν τα Χανιά πεταμένα ρούχα & παπούτσια – «Χρυσές δουλειές» κάνουν οι επιτήδειοι | Photos

γέμισαν-τα-χανιά-πεταμένα-ρούχα-παπο-952185

Διάσπαρτα είναι τις τελευταίες μέρες κάποια σημεία των Χανίων, από πεταμένα παλιά ρούχα, κάλτσες, παπούτσια και σακούλες στο δρόμο, με αποτέλεσμα η πόλη μας να παρουσιάζει ένα πολύ άσχημο θέαμα.

Έξω από τους ειδικούς κόκκινους κάδους που έχει τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία των Χανίων, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης των παλιά ειδών ένδυσης και υπόδησης, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr η κατάσταση έξω από γνωστό super market στη Χαλέπα και στα Δικαστήρια, είναι αποκρουστική.

Που οφείλεται όμως αυτή η κατάσταση; Προφανώς συμβαίνουν τρία τινά:

α) Οι Χανιώτες παρά την καλή αρχική τους πρόθεση, να βοηθήσουν ανακυκλώνοντας τα μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια τους, κάποιες ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας, βλέποντας ότι οι κάδοι έχουν «μπουκώσει», πάνε και τα παρατάνε – ελαφρά τη καρδία- χύμα στο δρόμο.

Β) Κάποιοι ασυνείδητοι βγάζουν από τους κάδους τα ρούχα για να πάρουν, αυτά που θέλουν και στο γρήγορο ξεδιάλεγμά τους, τα πετάνε από εδώ κι από εκεί, χωρίς να τους καίγεται καρφάκι.

Γ) Για κάποιους αυτοί οι κάδοι μοιάζουν με… χρυσορυχείο, αφού με τα ρούχα προς ανακύκλωση κάνουν πραγματικά… χρυσές δουλειές, πουλώντας τα, με το κομμάτι ;η με το κιλό, σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με το εμπόριο μεταχειρισμένων ρούχων ή σε λαϊκές αγορές.

Γιατί το να βγάλουν… πόδια τα ρούχα και να το σκάνε μόνα τους από τους κάδους είναι κομματάκι… δύσκολο! 

Ό, τι και να συμβαίνει όμως, καλό θα είναι οι αρμόδιοι που έχουν αναλάβει την αποκομιδή του περιεχομένου των κόκκινων κάδων, να φροντίσουν, ώστε και τα είδη υπόδησης-ένδυσης να πάνε, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες στους πιο αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας, αλλά και να σταματήσει αυτό το χάλι, που αντικρίζουμε καθημερινά σε διάφορα σημεία των Χανίων.

Δυστυχώς η εικόνα της πόλης, χάρις στη… βοήθεια κάποιων ασυνείδητων συμπολιτών μας, είναι αποκαρδιωτική και δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω ασχήμια!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook