Γέμισαν πάλι τα Χανιά με τα ναυτάκια τα «ζουμπουρλούδικα»

γέμισαν-πάλι-τα-χανιά-με-τα-ναυτάκια-τα-795339

Περισσότεροι από 1.100 Αμερικάνοι ναύτες κάνουν από το μεσημέρι της Τρίτης αισθητή την παρουσία τους στην πόλη των Χανίων.

Πρόκειται για το πλήρωμα του ελικοπτεροφόρου, USS KEARSARGE που έχει δέσει στο λιμάνι της Σούδας, για ανεφοδιασμό και θα παραμείνει για δυο ημέρες.

Το πλοίο έχει πλήρωμα 77 αξιωματικούς και 1.100 ναύτες. Μεταφέρει αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, ελικόπτερα και αμφίβια σκάφη, ενώ είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Sea Sparrow και Rolling Airframe, καθώς επίσης και με αντιαεροπορικά πολυβόλα Phalanx. Η κύρια αποστολή του, είναι η επιβίβαση, η επέκταση, η προσγείωση και η υποστήριξη μιας θαλάσσιας δύναμης προσγείωσης οπουδήποτε στον κόσμο.

(φωτογραφία από 6/1, στη Μεσόγειο)

Εκτός από στρατεύματα μπορεί να μεταφέρει οχήματα, πυροβολικό, πυρομαχικά και προμήθειες. Το κατάστρωμα του πλοίου ανοίγει και στη θάλασσα μέσω πυλών που βρίσκονται στην πρύμνη του σκάφους, κάτι που εξυπηρετεί τις αμφίβιες επιχειρήσεις. Διαθέτει πλήρη ηλεκτρονικά συστήματα που του δίνουν τη δυνατότητα να «επιχειρεί» έχοντας πλήρη εικόνα του πεδίου δράσης.

 

zarpanews.gr

2 thoughts on “Γέμισαν πάλι τα Χανιά με τα ναυτάκια τα «ζουμπουρλούδικα»

  1. ευτυχως που υπαρχουν και τα ναυτακια τα ζουμπουρλουδικα και σας αφηνουν κανενα us dollar αλλιως μυγες θα βαραγατε ολοι σας oi natives.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook