Γελοιοποίηση της κυβέρνησης από την Εκκλησία στο γιορτασμό των Θεοφανείων

γελοιοποίηση-της-κυβέρνησης-από-την-ε-1160502

Αμήχανο το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούσε την πλήρη καταστρατήγηση των αποφάσεών του για το σκληρό lockdown, αποδεικνύοντας ότι δεν επιθυμεί να συγκρουστεί με την εκλογική του βάση! Τελείως διαφορετική η στάση Αστυνομίας-Δικαιοσύνης από αυτή στο Πολυτεχνείο. Προς νέα εκτίναξη των κρουσμάτων!

Η εκτίμηση της στήλης για σκορ 3-0 στη μάχη Εκκλησίας-Πολιτείας για τον εορτασμό των Θεοφανείων επιβεβαιώθηκε πλήρως.

Όχι απλώς ήταν ανοιχτές οι Εκκλησίες κόντρα στην κυβερνητική απόφαση για αυστηρό lockdown, αλλά και συνωστισμός παρατηρήθηκε έξω από το χώρο των ιερών ναών για τον αγιασμό και αγιασμός των υδάτων παρατηρήθηκε σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Η κυβέρνηση, αν και εμφανίζεται οπαδός της τήρησης του νόμου και της τάξης, εξελίχθηκε σε έναν παθητικό και αμήχανο παρατηρητή της παραβίασης των αποφάσεών της! «Γιατί τι θέλετε, να στείλουμε έξω από τους ναούς την αστυνομία;», αντέτειναν κυβερνητικά στελέχη σε όσους παρατηρούσαν την πλήρη παράδοσή τους στην Ιεραρχία. Πρόκειται για τα ίδια στελέχη –με εξαίρεση την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αυτή τη φορά …εξαφανίστηκε- που απειλούσαν πως η αστυνομία θα εισέρχονταν ακόμα και σε σπίτια σε περίπτωση που θα ξεπερνούσαν στο ρεβεγιόν τα εννιά άτομα! (Μικρή …λεπτομέρεια: Οι λοιμωξιολόγοι διαφωνούσαν για τα εννιά άτομα, ενώ δεν ερωτήθηκαν καν για το αυστηρό lockdown που οδήγησε και στο κλείσιμο των εκκλησιών τα Θεοφάνεια!).

Η στάση του Μεγάρου Μαξίμου έναντι της Ιεραρχίας αποδεικνύει σαφώς την ιδεοληψία που λειτουργεί, αλλά και την προχειρότητα των μέτρων που λαμβάνει, καθώς μετά την ανακοίνωσή τους δεν μπορεί να τα εφαρμόσει! Δεν θα θυμίσουμε πώς συγκρούστηκε με το ΚΚΕ στην επέτειο των εορτασμών του Πολυτεχνείου, απλώς θα αναρωτηθούμε: Έχει πχ το δικαίωμα η ΓΣΕΒΕΕ του Γιώργου Καββαθά να λάβει μια απόφαση ότι θα ανοίξει τα μαγαζιά, υποσχόμενη ότι θα τηρήσει τα υγειονομικά μέτρα; Και αν το πράξει, η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την ίδια τακτική με αυτή που ακολούθησε έναντι της Ιεραρχίας;

Ενδιαφέρον έχει και η στάση της Δικαιοσύνης που δεν ενοχλήθηκε από τίποτε από όσα συνέβησαν από την παραβίαση του νόμου από τη Ιεραρχία και δεν προέβη σε καμία παρέμβαση, εν αντιθέσει με ότι συνέβη με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, όπου να θυμίσουμε ερευνώνται τρεις πολιτικοί αρχηγοί, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί κατέθεσαν με ολιγομελείς αντιπροσωπείες και όλα τα μέτρα ασφαλείας στεφάνι στο Μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ! Τα ίδια θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς για τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, που είχε εκδώσει απόφαση χουντικής εμπνεύσεως για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων! Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά, αν και αποδεικνύουν πλήρως την ιδεοληψία μιας κυβέρνησης που αυτοαποκαλείται φιλελεύθερη, αλλά και εμφανίζεται φύλακας του νόμου και της τάξης!

Για να αποδώσουμε, πάντως, τα του «Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», να πούμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατήγαγε μια περιφανή νίκη έναντι του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και στο εσωτερικό της Ιεραρχίας, όπου δεν άφησε τους ακραίους να αναπνεύσουν!

Αυτό, όμως, αποτελεί τη μια όψη του νομίσματος! Η άλλη όψη είναι ότι η στάση της Εκκλησίας υπήρξε ανεύθυνη έναντι των μελών και της χώρας, καθώς από τους κλειστούς ναούς για την προστασία από τον κορονοϊό δεν κινδυνεύει η πίστη, αλλά οι …πιστοί! Η δε ομολογία πως οι ναοί άνοιξαν επειδή δεν υπήρχε προσυνεννόηση της πολιτείας με την Ιεραρχία, όσο και αν ως αίτημα είναι σωστό, αποτελεί μια κυνική ομολογία που δεν ταιριάζει σε έναν πνευματικό πρωτίστως οργανισμό, όπως είναι η Εκκλησία.

Το θέμα, ωστόσο, τώρα είναι σε τι βαθμό από αυτά και αυτά θα αυξηθούν τα κρούσματα!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook