Γαρίδες γιουβέτσι

γαρίδες-γιουβέτσι-1127050

Νόστιμο θαλασσινό γιουβέτσι, γίνεται εύκολα και γρήγορα

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:25′ Χρόνος μαγειρέματος:45′ Έτοιμο σε:1:10′

Υλικά

1 κιλό γαρίδες ολόκληρες

60ml ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι

500γρ. κριθαράκι χονδρό

100ml κρασί λευκό

2 κονσέρβες τοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα

½ ματσάκι εστραγκόν φρέσκο

1,5 λίτρο ζωμό γαρίδας

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη και τις βάζετε σε μπολ. Ρίχνετε τα κεφάλια και τα κελύφη σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 2 λίτρα νερό και λίγο αλάτι και βράζετε για 30 λεπτά. Σουρώνετε τον ζωμό και τον διατηρείτε καυτό.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα. Μόλις μαραθούν προσθέτετε το κριθαράκι και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ανακατεύετε μέσα τα αποφλοιωμένα τοματάκια. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε σιγά-σιγά τον ζωμό από τις γαρίδες, ο οποίος πρέπει να είναι καυτός για να μη σταματήσει ο βρασμός. Συνεχίζετε προσθέτοντας λίγο-λίγο τον ζωμό, για 3-4 λεπτά.

Προτού βράσει το κριθαράκι προσθέτετε τις γαρίδες. Ανακατεύετε και το εστραγκόν και βράζετε για 2-3 λεπτά επιπλέον, μέχρι να χυλώσει ωραία το κριθαράκι. Δοκιμάζετε για αλάτι και προσθέτετε αν χρειαστεί.

Σερβίρετε αμέσως, όσο το φαγητό είναι σχετικά ζουμερό και χυλωμένο.

Olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook