Γάμος …“φονιάς” στις ΗΠΑ: Συνδέεται με επτά θανάτους από κορονοϊό

Σοκ προκαλεί στις ΗΠΑ η είδηση πως επτά θάνατοι από κορονοϊό στο Μέιν συνδέονται με γάμο και δεξίωση που έγιναν στις 7 Αυγούστου στην παραθεριστική πόλη Μιλινόκετ στα κεντρικά της πολιτείας. Κανένας από τα θύματα δεν είχε πάει στο γάμο αλλά τους κόλλησαν!

Ήδη εδώ και μέρες η πολιτεία του Μέιν, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, είχε συνδέσει τον συγκεκριμένο γάμο με πέντε θανάτους. Την Τρίτη (15.09.2020) ανακοινώθηκε πως κι έκτος άνθρωπος που συνδέεται με την εκδήλωση πέθανε από την Covid-19, ενώ ένας έβδομος θάνατος αναμένεται να συμπεριληφθεί στον επίσημο απολογισμό σήμερα, ανέφερε η Portland Press Herald.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) του Μέιν τόνισε ότι και οι επτά θάνατοι συνδέονται με δευτερογενή μετάδοση της νόσου και έξι αυτούς καταγράφηκαν στο Maplecrest Rehabilitation and Living Center, ένα γηροκομείο στο Μάντισον, περίπου 100 μίλια νοτιοδυτικά της δασώδους περιοχής Μιλινόκετ.

«Κανένα από αυτά τα άτομα δεν παρευρέθηκε στο γάμο ή στη γαμήλια δεξίωση», δήλωσε ο δρ Νιράβ Σαχ, διευθυντής του CDC του Μέιν.

Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο γάμο μόλυναν 176 άτομα σε ολόκληρη την πολιτεία του Μέιν, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που αρρώστησαν στη φυλακή της κομητείας Γιορκ στο Άλφεντ, περίπου 220 μίλια νοτιοδυτικά του Μιλινόκετ, ανέφερε η Press Herald.

«Οι τάσεις που έχουμε παρατηρήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες μας λένε ότι τα πράγματα χειροτερεύουν ή δεν βελτιώνονται», δήλωσε ο Σαχ. «Η Covid-19 δεν βρίσκεται στην άλλη πλευρά του φράχτη. Είναι στις αυλές μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ