Γαλλικό τοστ με καραμελωμένα μήλα

γαλλικό-τοστ-με-καραμελωμένα-μήλα-1398010

Υλικά

1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο

2 κ. σ. ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού

1/4 φλ. τσαγιού μισά πεκάν (προαιρετικά)

1 μήλο, κομμένο σε φέτες

12 φέτες ψωμί του τοστ

6 αβγά, χτυπημένα

1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα

1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου

1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Βήμα 2

Ζεστάνετε την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και το σιρόπι καλαμποκιού σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και πασπαλίστε με πεκάν.

Βήμα 4

Τακτοποιήστε τις φέτες μήλου πάνω από το πεκάν και στρώστε τις φέτες ψωμιού πάνω από το μήλο σε δύο στρώσεις.

Βήμα 5

Χτυπήστε τα αβγά, με το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το αλάτι σε ένα μπολ.

Βήμα 6

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και αφήστε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή σκεπάστε και τοποθετήστε το στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.

Βήμα 7

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 με 45 λεπτά.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook