Γαλλία: Συγκρούσεις έξω από το Ελιζέ για την επιστροφή της μάσκας στα δημοτικά σχολεία | Video

γαλλία-συγκρούσεις-έξω-από-το-ελιζέ-γι-1311798

Τα νέα κρούσματα στη Γαλλία το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 9.502, 47% περισσότερα μέσα σε μια εβδομάδα. 6.718 πολίτες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων 1.099 σε ΜΕΘ, ενώ 47 άτομα έφυγαν από τη ζωή μέσα σε 24 ώρες.

Η έξαρση του κορονοϊού, φέρνει νέα μέτρα και αντιδράσεις.

Η γαλλική γερουσία απέρριψε για άλλη μια φορά την Πέμπτη το βράδυ, την παράταση του υγειονομικού πιστοποιητικού. Η γαλλική εθνοσυνέλευση έχει τον τελευταίο λόγο και απόψε το βράδυ αναμένεται να υπερψηφίσει την παράταση.

Είχαμε συγκρούσεις τριγύρω από το Ελιζέ έπειτα από διαδήλωση της οργάνωσης “Moms Louves” (μητέρες λύκαινες). Η οργάνωση που αποτελείται κυρίως από γυναίκες και είναι αντίθετη στην επιστροφή της μάσκας στο δημοτικό.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τις δεκάδες γυναίκες που διαδήλωναν.

Όλες τους φορούσαν μαύρα και αρνούνταν την παρουσία ανδρών στη διαδήλωση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πήγαν στο μέγαρο των Ηλυσίων, για να διοργανώσουν μια συζήτηση με τον πρόεδρο Μακρόν.

Έξω όμως από το προεδρικό μέγαρο ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ πολλών γυναικών και ανδρών της αστυνομίας. Στο τέλος της διαδήλωσης, εκπρόσωπος του κινήματος μπόρεσε να υποβάλει επιστολή στον Γάλλο πρόεδρο.

Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και η βουλευτής Μαρτίν Γουόνερ , την οποία διέγραψαν από το κόμμα της, επειδή τάχθηκε κατά της άρσης των περιοριστικών μέτρων το 2020. Η Γουόνερ που είναι ψυχίατρος στο επάγγελμα, είναι υπέρ της χορήγησης υδροχλωροκίνης στους ασθενείς με κορονοϊό και τάχθηκε κατά του υγειονομικού πιστοποιητικού και του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook