Γαλλία: Οι διαφημίσεις αυτοκινήτων θα προτρέπουν τον κόσμο να… μην οδηγεί

γαλλία-οι-διαφημίσεις-αυτοκινήτων-θα-1299968

Οι διαφημίσεις αυτοκινήτων στη Γαλλία θα προτρέπουν πλέον τον κόσμο να προτιμήσει το περπάτημα, το ποδήλατο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς από το να πάρουν αμάξι.

Η Γαλλία φαίνεται πως θέλει να περιορίσει σημαντικά την ύπαρξη αυτοκινήτων στους δρόμους της – και τώρα αναγκάζει τις εταιρείες αυτοκινήτων να προτρέπουν τον κόσμο να μην πάρουν αμάξι.

Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο, η χώρα θα υποχρεώνει τις εταιρείες αυτοκινήτων να λένε στις διαφημίσεις τους στον κόσμο να μην οδηγεί, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο. Όπως αναφέρει το futurism.com, οι διαφημίσεις θα περιλαμβάνουν μηνύματα που θα ενθαρρύνουν όσους τις βλέπουν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά μέσα μετακίνησης, όπως τα δημόσια μέσα μεταφοράς, το περπάτημα, το ποδήλατο ή ακόμα και την ομαδική χρήση αυτοκινήτου.

Ωστόσο, δεν είναι ότι η χώρα απαγορεύει εντελώς τις διαφημίσεις αυτοκινήτων. Αντίθετα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα έχουν τρεις επιλογές μηνυμάτων για να συμπεριλάβουν κάπου στις διαφημίσεις τους: «Σκεφτείτε την ομαδική χρήση αυτοκινήτου», «Για καθημερινή χρήση, χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς» και «Για σύντομες διαδρομές, επιλέξτε το περπάτημα ή το ποδήλατο».

Ο νόμος πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο, αναφέρει το NPR, οπότε θα επηρεάσει όλα τα εμπορικά μέσα, συμπεριλαμβανομένου του έντυπου, του Διαδικτύου, της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου.

Μπερδεμένη η κοινή γνώμη

Η κίνηση είναι μια τολμηρή τακτική για την καταπολέμηση της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, αλλά δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι.

«Πρόκειται να προσαρμοστούμε – η κίνηση προς τα οχήματα μηδενικών εκπομπών είναι η πορεία της ιστορίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Lionel French Keogh, πρόεδρος της Hyundai France. Ωστόσο, διαπίστωσε ότι ο νόμος δεν κάνει «καμία διάκριση μεταξύ του τύπου μηχανοκίνησης» που θέλει να επιδιώξουν οι καταναλωτές και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων.

«Είναι λίγο αντιπαραγωγικό ως προς τον στόχο της κυβέρνησης να προωθήσει τα ηλεκτρικά οχήματα», είπε ο Keogh.

Ο νόμος θυμίζει την προηγούμενη νομοθεσία που απαιτούσε από τις καπνοβιομηχανίες να περιλαμβάνουν αυστηρές προειδοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους του καπνίσματος στις διαφημίσεις και τις συσκευασίες τους. Αν και αυτές οι εταιρείες μπορεί να προκαλέσουν αναταραχή, εξακολουθεί να είναι ένα σημάδι ότι ο κόσμος απομακρύνεται από τα οχήματα που κινούνται με ορυκτά καύσιμα.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook