Γαλλία: Η Ελληνίδα που διαδηλώνει κατά του Μακρόν – Το πλακάτ που έγινε viral

γαλλία-η-ελληνίδα-που-διαδηλώνει-κατά-1656052

Το κύμα οργής στη Γαλλία κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, δεν λέει να κοπάσει. Η αμφιλεγόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και ο επίσης αμφιλεγόμενος τρόπος με τον οποίο έγινε νόμος του γαλλικού κράτους τροφοδοτούν το κίνημα κατά της κυβέρνησης και το Γάλλου προέδρου.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο σήμερα Πέμπτη 23/3 διοργανώνονται στη Γαλλία πάνω από 200 κινητοποιήσεις. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι μόνο οι Γάλλοι που διαμαρτύρονται.

Η Le Monde – που στη γαλλική της έκδοση μεταδίδει τις εξελίξεις με live blogging – φιλοξενεί και μία Ελληνίδα που διαδηλώνει κατά του Γάλλου προέδρου.

Αναρτώντας μία φωτογραφία που δείχνει τον Εμανουέλ Μακρόν ως Μάργκαρετ Θάτσερ το γαλλικό μέσο παρουσιάζει σύντομα μία ιστορία αλληλεγγύης ενός ζευγαριού, μίας Ελληνίδας και ενός Ουαλού.

Γράφει συγκεκριμένα:

«Η Δέσποινα είναι Ελληνίδα. Ο σύντροφός της, ο Garett, πρώην καθηγητής αγγλικής λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο, είναι Ουαλός. Και οι δύο ζουν στο Λονδίνο και κάνουν διακοπές στο Παρίσι. Αυτοί οι συνταξιούχοι διαδηλώνουν «από αλληλεγγύη», εξηγεί η Δέσποινα στα αγγλικά, «για να βοηθήσουν να στείλουν τον Μακρόν στην κόλαση». «Ο καπιταλισμός δεν λειτουργεί πουθενά, πρέπει να τον τελειώσουμε»».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook