Γαλλία: Χάος με διαδηλώσεις για ακόμα ένα βράδυ – Επεισόδια και τουλάχιστον 81 συλλήψεις

Η ένταση δεν υποχωρεί στη Γαλλία. Διαδήλωση έγινε, το Σάββατο (18/03), στο Παρίοι κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης και της χρήσης του Άρθρου 49.3 από την κυβέρνηση.

Περίπου 4.000 άτομα διαδήλωσαν μετά από κάλεσμα του εργατικού συνδικάτου CGT. Παρ’ όλα αυτά, οι διοργανωτές ζήτησαν να διαλυθεί η πορεία λόγω της παρουσίας ταραχοποιών.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του «France Inter» που βρισκόταν στο σημείο, ορισμένοι από τους ταραξίες ντυμένοι στα μαύρα έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. Η διαδρομή που είχαν ανακοινώσει τα συνδικάτα δεν τηρήθηκε. Μάλιστα, 81 άτομα συνελήφθησαν, όπως αναφέρει το «France Info».

Πάντως, το βράδυ του Σαββάτου (18/03), στην πλευρά της Place de la Concorde, όπου απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις, είχαν συλληφθεί 10 άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία του Παρισιού.

Ακόμα, στη Νάντη και στη Βρέστη, οι διαδηλώσεις σημαδεύτηκαν από εντάσεις με την Αστυνομία. Στη Νάντη, όπου διαδήλωσαν από 6.000 έως 15.000 άτομα κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα είτε με την Αστυνομία είτε με τα συνδικάτα, έγιναν επεισόδια. Η Αστυνομία έγινε στόχος ρίψης μπουκαλιών, απάντησε με πυρά δακρυγόνων, ενώ κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν στις γραμμές του τραμ. Στη Βρέστη, όπου υπήρχαν 5.000 έως 8.000 διαδηλώσεις, έπεσαν δακρυγόνα.

Έκλεισε και το μεγαλύτερο διυλιστήριο στη Γαλλία
Το κλείσιμο του διυλιστηρίου της TotalEnergies στη Νορμανδία «άρχισε το βράδυ της Παρασκευής (17/03)», όπως δήλωσε το Σάββατο (18/03) στο AFP ο Αλέξις Αντονιόλι, γενικός γραμματέας της CGT στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας. «Οι μονάδες έχουν κλείσει από χθες το βράδυ», πρόσθεσε. Παρότι το κλείσιμο αυτό θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, δεν αναμένεται να προκαλέσει άμεση έλλειψη καυσίμων στα πρατήρια της χώρας.ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ