Γαλλία: 26χρονος ευνουχίστηκε μετά από χτύπημα αστυνομικού στις διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό

γαλλία-26χρονος-ευνουχίστηκε-μετά-από-χ-1613862

Μήνυση για τον σοβαρό τραυματισμό που καταγγέλλει ότι του προκάλεσε αστυνομικός κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό υπέβαλε ένας 26χρονος μηχανικός.

Σύμφωνα με την μήνυση οι γιατροί μετά το χτύπημα που δέχθηκε ο 26χρονος στην «ευαίσθητη» περιοχή του αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στον ευνουχισμό του αφαιρώντας του τον έναν όρχη.

Η στιγμή του χτυπήματος του αστυνομικού σε βάρος του 26χρονου έχει καταγραφεί και σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter.

Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός να επιτίθεται στον 26χρονο που κρατάει φωτογραφική μηχανή και ενώ βρίσκεται στο έδαφος να τον χτυπάει με γκλοπ στη βουβωνική χώρα.

Όπως εξήγησε η δικηγόρος του 26χρονη η μήνυση αφορά την «εσκεμμένη χρήση βίας που οδήγησε στον ακρωτηριασμό από άνδρα που ασκούσε δημόσια εξουσία».

«Το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που έπρεπε να αφαιρεθεί ο όρχης του. Δεν πρόκειται για ζήτημα νόμιμης άμυνας ή αναγκαίου χτυπήματος. Η απόδειξη είναι οι εικόνες που έχουμε και το γεγονός ότι ο πελάτης μου δεν συνελήφθη» δήλωσε η δικηγόρος στην εφημερίδα Liberation.

Σύμφωνα με την ίδια ο 26χρονος ο οποίος ζει στη Γουαδελούπη «είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ και συνεχώς ρωτάει γιατί του συνέβη αυτό».

Ο αρχηγός της αστυνομίας στο Παρίσι διέταξε την διεξαγωγή έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού με το θύμα της επίθεσης να δηλώνει στη Liberation ότι υπέβαλε τη μήνυση «για να σταματήσει η χρήση βίας από αστυνομικούς γιατί εγώ δεν είμαι το πρώτο θύμα αυτής της πρακτικής».

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Γαλλία, Ολιβιέ Βεράν εξέφρασε τη συμπάθειά του για τον 26χρονο ωστόσο τόνισε ότι «πρέπει να αντιληφθούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook