G20: Προσοχή σε προσφυγικό και Brexit – Δεν φτάνει μόνο το τύπωμα χρήματος για να έρθει η ανάπτυξη

g20-προσοχή-σε-προσφυγικό-και-brexit-δεν-φτάν-337561

Χρειάζεται να βρεθούν και άλλες πολιτικές πέραν αυτής των ιδιαίτερα χαμηλών επιτοκίων και την ποσοτική χαλάρωση για να βγει η παγκόσμια οικονομία από τη νάρκη, δηλώνουν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες στην G20, με το Brexit και το προσφυγικό – μεταναστευτικό να αποτελούν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την οικονομία παγκοσμίως.

Οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, σύμφωνα με το προσχέδιο του ανακοινωθέντος που θα εκδοθεί στο τέλος της διήμερης συνάντησης στην Σαγκάη, αναφέρονται στα μεγάλα προβλήματα και τις τριβές στην πολιτική σκηνή, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί από την οικονομική αβεβαιότητα και την αναταραχή στην αγορά κατά τους τελευταίους μήνες.

«Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίζεται αλλά παραμένει άνιση και υπολείπεται των φιλοδοξιών μας για μια ισχυρή, βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη», αναφέρουν οι ηγέτες στο προσχέδιο που επικαλείται το το Reuters.

«Οι νομισματικές πολιτικές εκείνες που στηρίζουν την οικονομική δραστηριότητα θα συνεχιστούν για να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών… αλλά η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να οδηγήσει σε ισορροπημένη ανάπτυξη», σημειώνεται.

Τα γεωπολιτικά βρίσκονται σε περίοπτη θέση, με το προσχέδιο να επισημαίνει τους κινδύνους από το σοκ μιας ενδεχόμενης βρετανικής εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση – κάτι το οποίο θα αποφασιστεί στο δημοψήφισμα της 23η Ιουνίου – την αύξηση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών, ενώ υποβαθμίζει τις προοπτικές για την παγκόσμια ανάπτυξη.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook