Fuel Pass 2: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα βενζίνης – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

fuel-pass-2-ποιοι-κινδυνεύουν-να-χάσουν-το-επίδ-1409245

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν το Fuel Pass 2 είναι όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν υποβάλλει ακόμα φορολογική δήλωση λόγω παράτασης.

Το πρόβλημα προέκυψε από την στιγμή που δόθηκε παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως και το τέλος Αυγούστου, ενώ η απόφαση για το Fuel Pass 2 ορίζει ότι τα εισοδηματικά κριτήρια θα κριθούν με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που θα κατατεθούν φέτος για τα εισοδήματα του 2021.

Αν δεν αλλάξει κάτι οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θέλουν να υποβάλουν αιτήσεις για το Fuel Pass 2 αλλά έχουν αποφασίσει να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις τον Αύγουστο κινδυνεύουν να χάσουν το επίμονα. Το πρόβλημα είναι ήδη γνωστό στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να δοθούν διευκρινίσεις αναφορικά με τη λύση που θα επιλεχθεί.

Συγκεκριμένα πρέπει να αποφασιστεί αν θα ισχύσει τελικά το επίδομα θα κριθεί με βάση το περυσινό εισόδημα ή το εισόδημα του 2020. Αλλιώς θα πρέπει είτε το σύστημα να επιλέξει εισόδημα ανάλογα με το αν έχει κατατεθεί η φετινή δήλωση, επιλογή που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ή να παραμείνει η πλατφόρμα ανοιχτή ;έως το τέλος Αυγούστου, ώστε να υποβάλλουν αιτήσεις και όσοι επιλέξουν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση έως τις 30 Αυγούστου.

Ανοίγει η πλατφόρμα

Αν δεν υπάρξουν τεχνικά προβλήματα της τελευταίας στιγμής η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων του Fuel Pass 2 θα ενεργοποιηθεί το πιθανότερο το Σαββατοκύριακο και τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους δικαιούχους περί τις αρχές Αυγούστου.

Το πρόγραμμα επιδότησης Fuel Pass 2 θα έχει κόστος 200 εκατ. ευρώ για τα δημόσια ταμεία και θα αφορά τους μήνες επιδότησης: Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο

Δικαιούχοι είναι 3,1 εκατ. φυσικά πρόσωπα με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα) και έως 45.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια:

– Άγαμος: 30.000 ευρώ

– Ζευγάρι: 33.000 ευρώ

– Ζευγάρι με 1 παιδί: 36.000 ευρώ

– Ζευγάρι με 2 παιδιά: 39.000 ευρώ

– Ζευγάρι με 3 παιδιά: 42.000 ευρώ

– Ζευγάρι με 4 παιδιά: 45.000 ευρώ

Πως θα κάνετε την αίτηση

Η αίτηση θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας vouchers.gov.gr/fuelpass, όπως συνέβη και στην πρώτη φάση του επιδόματος.

Στην πλατφόρμα θα μπείτε με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet και μετά την είσοδο θα πρέπει – αν χρειάζεται – να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας.

Στη συνέχεια, η εντολή θα δοθεί στην τράπεζα η οποία άμεσα και μέσα σε 2 με 3 ημέρες θα έχει πιστώσει το ποσό είτε στην ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό σας λογαριασμό, ανάλογα με την επιλογή που θα κάνετε.

Για τη χρήση της ψηφιακής κάρτας μέσω του κινητού τηλεφώνου, η συσκευή σας θα πρέπει να υποστηρίζει την τεχνολογία NFC για τις ανέπαφες συναλλαγές.

Η επιδότηση ανέρχεται στα ακόλουθα ποσά:

• Έως 100 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

•Έως 80ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα,

•Έως 70 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

Πώς θα γίνει η καταβολή των χρημάτων

H καταβολή του ποσού γίνεται μέσω δύο (2) μεθόδων:

Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών.

Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

  • Alpha Bank
  • Τράπεζα Πειραιώς
  • Εθνική Τράπεζα
  • Eurobank
  • Viva
  • Παγκρήτια Τράπεζα

Τα ποσά ανάλογα με την επιλογή που θα κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων διαμορφώνονται:

Αυτοκίνητο (ηπειρωτική περιοχή):

– 80 ευρώ με ψηφιακή κάρτα

– 65 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Αυτοκίνητο (για δικαιούχους με κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή):

– 100 ευρώ με ψηφιακή κάρτα

– 85 με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Μοτοσικλέτες (ηπειρωτική περιοχή):

– 60 ευρώ με ψηφιακή κάρτα

– 45 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Μοτοσικλέτες (για δικαιούχους με κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή):

– 70 ευρώ με ψηφιακή κάρτα

– 55 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook