Φτιάχνουν βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ με φλουρί… πεντοχίλιαρο

φτιάχνουν-βασιλόπιτες-πασοκ-με-φλουρ-1596867

Ανάρπαστες οι «πράσινες» βασιλόπιτες. «Μας ζητούν τούρτες με τη Λιάνη να ταΐζει τον Ανδρέα».

Αν είστε νοσταλγοί του ΠΑΣΟΚ των… παχιών αγελάδων και της καλής ζωής, τότε μία βασιλόπιτα στα χρώματα του άλλοτε ένδοξου κινήματος δεν θα πρέπει να λείπει από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Ο λόγος για τις βασιλόπιτες που φτιάχνει το ζαχαροπλαστείο Μπισκοτόκοσμος στην Κατερίνη, το οποίο δέχεται ασταμάτητα παραγγελίες για βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ, στις οποίες, μάλιστα, βάζει για φλουρί ένα… πεντοχίλιαρο.

«Και Πάσχα και Χριστούγεννα έχουμε το ΠΑΣΟΚ στα γλυκά. Το Πάσχα είχε γίνει χαμός αλλά δυστυχώς δε μπορέσαμε να στείλουμε αυγά σε όλη την Ελλάδα που μας ζητούσαν γιατί η σοκολάτα είναι ευαίσθητη. Επειδή όμως η βασιλόπιτα και το τσουρέκι ταξιδεύουν, είπαμε να το επαναλάβουμε ώστε να ευχαριστήσουμε τα Χριστούγεννα όσους ενδεχομένως δυσαρεστήσαμε το Πάσχα», αναφέρει στο ThessToday.gr η ζαχαροπλάστρια κα. Ελένη Πεΐδου, που εμπνεύστηκε τα σχέδια ΠΑΣΟΚ.

Περιμένουν δεκαπλάσια ζήτηση

Η ίδια έχει προετοιμαστεί για δεκαπλάσια ζήτηση σε αυτό το σχέδιο συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα και περιμένει να εξαντληθούν, όπως είχε γίνει και το Πάσχα. Ενδεικτικά, οι παραγγελίες που έχει λάβει είναι από Καστοριά, Κέρκυρα, Ρόδο, Αθήνα, Ορεστιάδα, Καρπενήσι, Γιάννενα και Κρήτη, ενώ οι πελάτες κοντινών νομών έρχονται πολλές φορές οι ίδιοι να παραλάβουν τα γλυκά τους. Σύμφωνα με την κα. Πεΐδου: «Το Πάσχα ερχόταν από κοντινούς νομούς και έπαιρναν τα αυγά. Δηλαδή από Κοζάνη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη ήρθαν πολλοί και αγόραζαν αυγά. Περιμένουμε και τα Χριστούγεννα να έρθουν από άλλες πόλεις γιατί οι αποστολές θα σταματήσουν στις 28 Δεκεμβρίου».

Ενώ όσον αφορά στη… δαιμόνια ιδέα αντί για το κλασικό φλουρί να βάλουν μέσα στη βασιλόπιτα πεντοχίλιαρο επισημαίνει: «Θέλαμε να είναι κάτι διαφορετικό και χιουμοριστικό για να ξεχωρίζει και στο εσωτερικό του. Αντί για φλουρί δηλαδή βάλαμε πεντοχίλιαρο για να είναι λίγο πιο παιχνιδιάρικο».

«Μας ζητούν τούρτες με τη Λιάνη να ταΐζει τον Ανδρέα»

Οι βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ βγαίνουν σε τσουρέκι και σε κέικ, ωστόσο εκτός από τις γιορτές, αυτά τα σχέδια είναι δημοφιλή στις τούρτες του ζαχαροπλαστείου σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. «Εκτός από την εορταστική περίοδο πολλές φορές ο κόσμος παραγγέλνει τούρτες ΠΑΣΟΚ. Μας έχουν ζητήσει πολλές φορές τον Ανδρέα, αλλά και τον Ανδρέα με τη Δήμητρα στο στιγμιότυπο που τον τάιζε τούρτα την ημέρα του γάμου τους. Πολύ δημοφιλές είναι και το στιγμιότυπο του Ανδρέα που κατεβαίνει από το αεροπλάνο και κάνει το διάσημο νεύμα στη Δήμητρα», σημειώνει η ίδια.

Με διαφορά το πιο δημοφιλές σχέδιο στις βασιλόπιτές της είναι το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεύτερο έρχεται το κλασικό σχέδιο με τον Άγιο Βασίλη και τρίτη η Wednesday από τη σειρά του Tim Burton.

«Έχει γίνει ένας πανικός με τη Wednesday και τον χορό της στα social media. Οπότε κάναμε την βασιλόπιτα και έχουμε πολλές παραγγελίες και για αυτή. Συνήθως την αγοράζουν οικογένειες με παιδάκια, που θέλουν κιόλας να σημαδέψουμε το φλουρί για να ξέρουν πού βρίσκεται και να το κερδίσουν τα παιδιά». Ωστόσο όπως διαπιστώνει η ζαχαροπλάστρια, παρότι το σχέδιο της Wednesday έχει γίνει δημοφιλές, δεν ξεπερνά τις πωλήσεις του ΠΑΣΟΚ

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook