Φθινοπωρινά τοπία στην Ελλάδα που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής

φθινοπωρινά-τοπία-στην-ελλάδα-που-μοι-1140102

Λένε πως αν ταξιδέψεις το Νοέμβριο στην ελληνική επαρχία, θα διαπιστώσεις ότι τα χρώματα της φύσης μπορούν να συναγωνιστούν επάξια αυτά της άνοιξης. Χρυσοκίτρινα δέντρα, πεσμένα φύλλα και τρεχούμενα νερά σε μια μοναδική αρμονία, σε κάνουν να ξεχνάς όλα τα προβλήματα και την ένταση της καθημερινότητας.

Μάλιστα, αυτό που κάνει την Ελλάδα να ξεχωρίζει, είναι ότι το φθινόπωρο είναι γεμάτο αντιθέσεις ανάλογα σε ποια περιοχή της θα βρεθείς. Βουνά, κάμποι και νησιά είναι τα βασικά κομμάτια του παζλ που συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Από αυτό το σκηνικό, στο exploringgreece.tv ξεχώρισαν πέντε φθινοπωρινά τοπία που θα σας κλέψουν την καρδιά!

Λίμνη Μελισσάνη

Ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της Ελλάδας που είναι διάσημο τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελεί έναν χάρμα οφθαλμών και το φθινόπωρο. Τα χρυσοκίτρινα φύλλα και τα κρυστάλλινα νερά δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό που σε μαγεύει. Αν υπάρχει μια εποχή εκτός από το καλοκαίρι που θα αποφασίσεις να επισκεφθείς τη λίμνη Μελισσάνη στην Κεφαλονιά, τότε το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη. Πολλοί λένε ότι η λίμνη Μελισσάνη είναι το ομορφότερο λιμνοσπήλαιο της Ελλάδας και δεν έχουν άδικο. Είναι, εξάλλου, το μοναδικό βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο μήκους 160 μέτρων και πλάτους 40 μέτρων ενώ το βάθος των νερών του φθάνει σχεδόν τα 40 μέτρα. Αυτό το παραμυθένιο σκηνικό είναι ο λόγος που αποκαλούν το συγκεκριμένο σπήλαιο και Σπήλαιο των Νυμφών.

Μετέωρα

Οι ιεροί βράχοι των Μετεώρων προκαλούν πάντα δέος. Το φθινόπωρο, όμως, η εικόνα τους αν βρεθείς εκεί σαν επισκέπτης θα σε καθηλώσει ακόμη περισσότερο. Η ομίχλη, τα δέντρα που κιτρινίζουν και η άγρια αλλά ταυτόχρονα γαλήνια μορφή των βράχων δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό. Από αυτά που μπορείς να στέκεσαι και να τα φωτογραφίζεις για ώρα. Θαρρείς και πρόκειται για έναν πίνακα ζωγραφικής στον οποίο όλα έχουν τοποθετηθεί μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Τα Μετέωρα έχουν δικαίως χαρακτηριστεί ως δεύτερο Άγιον Όρος και συνεχίζουν τη μοναστική παράδοση εδώ και έξι περίπου αιώνες. Στέκονται αγέρωχοι στη Θεσσαλία και προκαλούν δέος στους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Το φθινόπωρο, βέβαια, είναι το κάτι άλλο.

Λίμνη Δόξα

Αδιαμφισβήτητα, μια από τις ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι αποκαλούν την περιοχή συνολικά και ως «κορινθιακή Ελβετία». Η τεχνητή λίμνη Δόξα βρίσκεται εκεί από το 1990 σε μια κατασκευή που στηρίχτηκε ουσιαστικά στον χείμαρρο Δόξα ο οποίος ρέει σε εκείνη την περιοχή. Το φθινόπωρο τα χρώματα της φύσης οργιάζουν και οι εικόνες μοιάζουν κυριολεκτικά με πίνακα ζωγραφικής. Έναν πίνακα που έχει όλα τα χρώματα. Τα τοπία γύρω από τη λίμνη θυμίζουν πραγματικά ένα αλπικό σκηνικό που δε συναντάς εύκολα αλλού. Εκεί θα δεις να ζουν ελεύθερα άλογα που χάνονται μέσα στα δέντρα και σου δημιουργούν ένα αίσθημα ηρεμίας και γαλήνης.

Πάπιγκο

Το πέτρινο χωριό της Ελλάδας που όταν βρεθείς εκεί, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, δε σταματάς να θαυμάζεις το τοπίο και να φωτογραφίζεις. Με φόντο τους πύργους της Αστράκας το σκηνικό είναι ιδιαίτερα ειδυλλιακό και μπορούμε να πούμε κινηματογραφικό. Αυτό το χωριό της Ηπείρου στο νομό Ιωαννίνων είναι για όσους θέλουν να φύγουν από τους ρυθμούς της καθημερινότητας οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Ολόκληρη η περιοχή, όμως, έχει μια ιδιαίτερη όψη το φθινόπωρο. Τα πλατάνια ρίχνουν τα κίτρινα φύλλα τους και άλλα δέντρα παίρνουν όλες τις αποχρώσεις του καφέ και του κίτρινου. Περπατώντας στα Ζαγοροχώρια νομίζεις ότι έχεις μπει στις σελίδες ενός παραμυθιού. Ακόμη και τα σπίτια παραδίδονται στη φύση και γίνονται ένα με αυτήν.

Λίμνη Πλαστήρα

Ακόμη μια μαγευτική περιοχή της Ελλάδας η οποία το φθινόπωρο αποκτά άλλη όψη. Οι διαδρομές γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα είναι εκπληκτικής ομορφιάς. Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική εμπειρία που σίγουρα θα σε κάνει να δεις τη λίμνη αλλιώς. Αν πάρεις το ποδήλατο και κάνεις μια βόλτα γύρω από τη λίμνη το φθινόπωρο η εμπειρία αυτή θα σου μείνει αξέχαστη σίγουρα για χρόνια. Εκτός λοιπόν από την ίδια τη λίμνη εξίσου εντυπωσιακά και κάποια φυσικά αξιοθέατα γύρω της. Ένα από αυτά είναι και ο καταρράκτης του Ανθοχωρίου. Η φύση εκεί στην περιοχή του καταρράκτη οργιάζει και το τοπίο μοιάζει βγαλμένο από εικονογράφηση παραμυθιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook